ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 32,794 εκ. το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

Σε διευκρινίσεις για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλίου προέβη η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 25/7 αποφάσισε την αναδιάρθρωση του μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας η οποία υλοποιείται σε δύο, διαδοχικά στάδια ως εξής:

1) Με την με αρ. 1 απόφαση της ως άνω Συνέλευσης μειώνεται

το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας κατά το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων επτακοσίων είκοσι ενός ευρώ (1.262.721 €) με την ακύρωση τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων εννέα χιλιάδων εβδομήντα (4.209.070) ιδίων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 € η κάθε μία.

2) Ακολούθως με την με αρ. 2 απόφαση αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας κατά το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων εξήντα μιας χιλιάδων τριακοσίων είκοσι ευρώ (1.261.320 €) με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με την έκδοση τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων (4.204.400) νέων κοινών με ψήφο ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (0,30 €) η καθεμία οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της Εταιρείας με αναλογία 1 νέα μετοχή προς 25 παλαιές.

Κατόπιν των ανωτέρω μεταβολών το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε τριάντα δύο εκατομμύρια επτακόσιες ενενήντα τέσσερις χιλιάδες τριακόσια είκοσι ευρώ (32.794.320 €) διαιρούμενο σε εκατόν εννέα εκατομμύρια τριακόσιες δέκα τέσσερις χιλιάδες τετρακόσιες (109.314.400) κοινές με ψήφο ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (0,30 €) η καθεμία.

Η ως άνω Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώσεις ενώπιον όλων των Αρμοδίων Αρχών για την υλοποίησή τους.

Την 14/10/2013 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η με αριθμ. Κ2-5570 απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την οποία εγκρίθηκαν οι ανωτέρω αποφάσεις περί αναδιάρθρωσης του Μετοχικού Κεφαλαίου καθώς επίσης και η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Οι νέες μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης δωρεάν μετοχών από την τέταρτη (4η) εργάσιμη ημέρα μετά την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το Δ.Σ. του Χ.Α.

Δικαιούχοι των νέων μετοχών θα είναι οι Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. έξι εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το Δ.Σ. του Χ.Α.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, καθώς και η πίστωσή τους στις μερίδες των δικαιούχων, θα πραγματοποιηθεί την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα