Τερέζα Μέι: Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών, δεν νοσηλεύονται – Τι λέει το ΥΠΕΞ

Δύο από τους περίπου 40 τραυματίες της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ήταν Έλληνες, όπως δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Δεν έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα πως 29 τραυματίες χρειάστηκαν νοσηλεία ενώ επτά παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Πέραν των Ελλήνων, υπάρχουν τραυματίες διάφορων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους τρεις γάλλοι μαθητές. Εκτός του δράστη, το χτύπημα

στοίχισε τη ζωή σε δύο πολίτες κι έναν αστυνομικό.

Αν και δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του νεκρού δράστη, η κ. Μέι σημείωσε πως είχε γεννηθεί στη Βρετανία και ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε εξετασθεί από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας MI5.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο τρομοκράτης δεν απασχολούσε πια τις μυστικές υπηρεσίες και ήταν πλέον «εκτός της εικόνας πληροφοριών».

Η πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε πως η «υπόθεση εργασίας» των Αρχών είναι ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε από ισλαμιστική τρομοκρατία» κι «έδρασε μόνος του», αν και οι εν εξελίξει έρευνες εστιάζουν πάνω στα κίνητρά του και τα πρόσωπα τα οποία συναναστρεφόταν.

Έως τώρα έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα σε έξι εφόδους της Αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η κ. Μέι επισήμανε πάντως ότι, κατόπιν συσκέψεων που είχε με τους υπεύθυνους των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίστηκε το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού να μείνει αμετάβλητο στο σημερινό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος περαιτέρω επιθέσεων.

Το σημερινό επίπεδο συναγερμού είναι «Σοβαρό» (Severe), που είναι το δεύτερο υψηλότερο και σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού είναι το Critical, που σημαίνει ότι επίκειται χτύπημα.

Στην ομιλία της η Μέι υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία δεν θα πετύχει τον στόχο της, ούτε ποτέ θα λυγίσει τη Βρετανία. Προσέθεσε ότι το γεγονός ότι το κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά λιγότερο από 24 ώρες μετά τα χτυπήματα αποδεικνύει τη δύναμη της δημοκρατίας απέναντι στον τρόμο.

Τι λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία, μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, έκανε λόγο από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου για 2 Έλληνες τραυματίες, μεταξύ των 40, από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα