Τεράστιο πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές

14:55 4/3/2024 - Πηγή: BankWars

Τεράστιο πρόστιμο, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple βάσει του αντιμονοπωλιακού νόμου για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που διατηρεί ο τεχνολογικός κολοσσός στην αγορά streaming μουσικής.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Apple έχει εφαρμόσει περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών, που τους εμπόδιζαν να ενημερώσουν τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS

σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που ήταν διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής.

Η Apple απαγόρευσε επίσης στους προγραμματιστές εφαρμογών streaming μουσικής να παρέχουν οποιεσδήποτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν να εγγραφούν σε αυτές τις φθηνότερες προσφορές.

Πρόκεται για το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της Apple από τις Βρυξέλλες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που επιβάλλονται σε εταιρεία τεχνολογίας από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε έρευνα για την Apple έπειτα από καταγγελία του Spotify το 2019. Η έρευνα περιορίστηκε για να επικεντρωθεί στους συμβατικούς περιορισμούς που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμποδίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για εναλλακτικές συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής σε χαμηλότερες τιμές εκτός του App Store.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Apple ακολουθούσε αυτή την πρακτική σχεδόν δέκα χρόνια και «ίσως οδήγησε πολλούς χρήστες iOS να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερες τιμές».

Keywords
Αναζητήσεις
terastio-prostimo-18-dis-evro-epevale-i-komision-stin-apple-gia-monopoliakes-praktikes.htm
Τυχαία Θέματα