Τεράστια προβλήματα σε Εύβοια και Σποράδες λόγω του χιονιά

12:07 9/1/2017 - Πηγή: BankWars

Eurokinissi

Η Εύβοια και οι Σποράδες έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τον χιονιά του Σαββατοκύριακου, με τις αρχές των νησιών να βρίσκονται επί ποδός, εν αναμονή νέων χιονοπτώσεων από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην περιοχή της Κύμης, όπου το χιόνι έφτασε ακόμη και τα δυόμισι μέτρα, αποκλεισμένα παραμένουν τουλάχιστον δέκα χωριά, με σοβαρά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως για τη μετάβαση ενός γιατρού και δύο νοσηλευτών στο νοσοκομείο, χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχεης Στερεάς

Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, γνωστοποίησε πως ο στρατός έχει στείλει, από το πρωί, έξι μηχανήματα για να βοηθήσουν στη διάνοιξη του οδικού δικτύου, μαζί με εκείνα της περιφέρειας και των Δήμων.

Αποκλεισμένο, για τρίτη ημέρα, παραμένει και το νησί της Σκύρου, καθώς το πλοίο που τη συνδέει με την Κύμη στην Εύβοια, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε σήμερα το δρομολόγιο.

Τεράστιες είναι οι δυσκολίες και στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου όπου το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο. Οι περίπου 2.800 μόνιμοι κάτοικοι στην Αλόννησο παραμένουν χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο αφού από τις χιονοπτώσεις, περισσότερα από 100 δέντρα έπεσαν πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σήμερα, αναμένονται επιπλέον συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει και η Σκόπελος, με την αντιδήμαρχο του νησιού να εκφράζει την ελπίδα ότι θα ανοίξουν, εντός της ημέρας, όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι, εν αναμονή πλοίου από το Βόλο που θα μεταφέρει ειδικό εκχιονιστικό μηχάνημα.

Προβλήματα έχουν και τα Χανιά αφού, λόγω του παγετού, δεν πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από τον αερολιμένα «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», προς την Αθήνα.

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις Οινούσσες, από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα