ΤΑΥΛΑΝΔΗ – ΜΠΑΝΚΟΓΚ: Αναζητείται ο τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο

Η φονική έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, κοντά στο τέμενος Erawan Shrine, αφιερωμένο στον Brahma, το θεό των Ινδουιστών, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας: «Τρία κιλά ΤΝΤ χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες. Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο να καταστρέψει την οικονομία και τον τουρισμό της Ταϊλάνδης».

Οι

αρχές επιβεβαίωσαν την εθνικότητα των 18 από τα 22 θύματα που καταγράφηκαν έως τώρα. Πρόκειται για δύο Μαλαισιανούς, έναν Σινγκαπουριανό, δύο Κινέζους, έναν Φιλιππινέζο και δύο από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ήταν τουρίστες, καθώς και για 10 Ταϊλανδούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές, περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, άλλοι με ελαφρά και άλλοι με πιο βαριά τραύματα.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, η ταϊλανδέζικη αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και συνδέεται με την επίθεση που συντάραξε την Μπανγκόκ και στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές δημοσίευσαν το εν λόγω βίντεο όπου φαίνεται ένας άντρας, ντυμένος με κίτρινο μπλουζάκι, να μπαίνει με ένα σακίδιο στην πλάτη στον ινδουιστικό ναό Erawan και κατόπιν να απομακρύνεται χωρίς αυτό, περίπου 15 λεπτά πριν από την φονική έκρηξη.

Αργότερα μέσα στη μέρα, το Associated Press μετέδωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική αστυνομία, ο νεαρός άνδρας είναι όντως ο δράστης της επίθεσης.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας Τζακτίπ Τσαϊτζίντα δήλωσε ότι, με βάση το βίντεο, οι ερευνητές “πιστεύουν πως το παρουσιαστικό του άνδρα μοιάζει περισσότερο με εκείνο ενός ξένου παρά ενός Ταϊλανδού”.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα δείχνει έναν νεαρό άνδρα με πυκνά σκούρα μαλλιά να εισέρχεται στο συγκρότημα του ναού με ένα σακίδιο στην πλάτη, να κάθεται στο έδαφος ακουμπώντας σε ένα κιγκλίδωμα και στη συνέχεια να χαλαρώνει τα λουριά του σακιδίου.
Μετά σηκώνεται και φεύγει προφανώς κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο, αφήνοντας το σακίδιο δίπλα στην περίφραξη καθώς οι τουρίστες πάνε κι έρχονται στο μνημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα