Τα συμπεράσματα από το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών – Ο καθένας το βιολί του – Ένα γκάλοπ με σημασία

Αν δεν είδατε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, τα βασικά συμπεράσματα για την απήχηση και τα βασικά που ειπώθηκαν στα 180 λεπτά της όλης συζήτησης, είναι τα εξής:

Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλει συνεργασία μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου, πλην του Α.Τσίπρα που “έριξε δίχτυα”, χωρίς όμως να πιάσει ψάρια, σε Ανδρουλάκη και ΚΚΕ. Ο Α.Τσίπρας,
μαιτρ στον τηλεοπτικό φακό, στην αμεσότητα του λόγου και στις ατάκες, ήταν ο πιο άνετος από όλους και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις, άσχετα με το αν αυτά που υποστήριξε, ειδικά στον τομέα της οικονομίας είναι ή όχι υλοποιήσιμα. Αξιοπρόσεκτη η “επίθεση” στα  funds, αλλά και στις 15 μεγάλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες.    Ο Κυρ. Μητσοτάκης “έπαιξε” αμυντικά, δεν προκάλεσε κανέναν πολιτικό του αντίπαλο, αναδείχθηκε στην “ήρεμη δύναμη” του ντιμπέιτ. Σταθερός στις απόψεις του για όσα έγιναν αναγνωρίζοντας “σκιές” και λάθη, αλλά και σαφής για όσα θα γίνουν εφόσον αναλάβει ξανά την πρωθυπουργία. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για επέκταση του Market Pass, να καταθέσουν τα κόμματα τα προγράμματά τους στην Τράπεζα Ελλάδος για να δούμε έγκυρα πόσο κοστίζουν, αύξηση μισθών, 10.000 προσλήψεις στην Υγεία,  – Τσίπρας: Η απλή αναλογική μπορεί να δώσει κυβέρνηση, ναι στους φράκτες για τα σύνορα, αν και δεν λύνουν το μεταναστευτικό, σεβασμός στις υπογραφές του κράτους για τα εξοπλιστικά, κρατική ΔΕΗ, αύξηση μισθών, 13η σύνταξη,  120 δόσεις στα χρέη, μείωση τιμών, κατάργηση βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, βολές κατά Funds που αγοράζουν στο “20” και ζητάνε “95” από τους δανειολήπτες, επίθεση στις 15 υπερκεδοφόρες εισηγμένες επιχειρήσεις που η κάθε μία ανακοινώνει κέρδη πάνω από 1 δισ. – Ανδρουλάκης: Να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι για τις παρακολουθήσεις,  δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά για τη ΝΔ, να πέσει στις 400.000 ευρώ το αφορολόγητο μεταβίβασης περιουσίας, 120 δόσεις στα χρέη, βολές κατά της συμμετοχής Παππά στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος με το 34% των μετοχών ορίζει διοίκηση στη ΔΕΗ, δεν χρειάζεται κρατικοπόίηση – Κουτσούμπας: Μούφα η προοδευτική κυβέρνηση «Όχι» σε λίστα με αυτούς που μας ενισχύουν οικονομικά – Βαρουφάκης: Δεν προτείνω παράλληλο νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών χωρίς τράπεζες – Κατάργηση “Ηρακλή”, Υπερταμείου, Χρηματιστηρίου Ενέργειας, δημιουργία οργάνου τύπου FBI για τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες – Βελόπουλος: Κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan b σε νόμισμα, 15% φλατ φόρος, Οι Έλληνες να ενώσουν δυο συνθήματα. Πατρίδα, Ορθοδοξία, Οικογένεια και Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. 

ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 32,4% των προτιμήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,3% και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%, το ΚΚΕ 6% το ΜέΡΑ25 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,5%.

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα