Σύσκεψη στο Μαξίμου για το χρέος υπό τον Α. Τσίπρα – Που ποντάρει η κυβέρνηση

Κυβερνητική σύσκεψη εργασίας με θέμα το χρέος, είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής

υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οικονομικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η κυβέρνηση αγωνίζεται αδιάκοπα για την εξεύρευση μιας βιώσιμης λύσης.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ρύθμιση του χρέους, γιατί όπως είπε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι προϋπόθεση για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτό είναι προϋπόθεση για να δανειστούμε από τις αγορές με ανεκτά επιτόκια εντός του 2017, ούτως ώστε το 2018 να έχει ωριμάσει αυτή η διαδικασία», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Όπως προέκυψε και από τη σύσκψη με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο τη Δευτέρα, η κυβέρνηση ποντάρει στην πρωτοβουλία Ντράγκι, ο οποίος θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο αυτή η προσπάθεια να εξασφαλίζει μια βιώσιμη λύση.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Αθήνα ελπίζει και σε ένα ισχυρό μήνυμα του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ενδέχεται να επισκεφθεί την Αθήνα τον Νοέμβριο, αν και προς το παρόν η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και κορυφαίοι υπουργοί προεδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει ένταξη στο QE και λύση στο χρέος μέχρι τα τέλη του2016, το τέταρτο μνημόνιο είναι προ των πυλών, εξέλιξη η οποία βεβαίως το πιθανότερο είναι να οδηγήσει και σε πολιτικές εξελίξεις.

Πληροφορίες για επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο – Σε παρέμβαση για το χρέος ελπίζει ο Α. Τσίπρας

ESM: Τρία μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Στα 32,5 χρόνια η μέση διάρκεια αποπληρωμής

Keywords
Τυχαία Θέματα