ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει για όλα η Κεντρική Επιτροπή

Έχοντας στην ατζέντα της το επικείμενο συνέδριο του κόμματος και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2), από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. το Σάββατο και από τις 10 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. την Κυριακή.

Οι εργασίες της συνόδου της Κ.Ε. θα ξεκινήσουν με ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνου Ρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Κυριακή στις 10.30 π.μ.

Στη συζήτηση αναμένεται να βρεθούν η τακτική της Ν.Δ. να ζητεί εκλογές, η καταστροφολογία που προωθούν συστηματικά ορισμένα ΜΜΕ, ο κομβικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη εναντίον του νεοφιλελευθερισμού πανευρωπαϊκά, η σημασία άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σε μια αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στο επίκεντρο της Κ.Ε. θα βρεθούν για ακόμη μια φορά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με αιχμή του δόρατος τα εργασιακά, τα οποία αποτελούν θέμα κομβικής σημασίας για την εικόνα που θα έχει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Οι προτάσεις της Π.Γ.

Σε σχέση με τον προσυνεδριακό διάλογο, θα συζητηθούν η ανάγκη ενίσχυσης της συμπόρευσης με τους πολίτες εκείνους των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα η ανάγκη να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των συνελεύσεων για τις Θέσεις. Επίσης, θα αναζητηθούν τρόποι οργάνωσης θεματικών εκδηλώσεων είτε για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, είτε για θέματα που εντοπίζονται στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ (Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Κοινωνική Οικονομία, ΕΣΠΑ, εργασιακά). Ακόμη, θα αναζητηθούν τρόποι να εξειδικευθεί η καμπάνια του κόμματος σε τοπικό επίπεδο με περιοδείες, συνεντεύξεις, επισκέψεις σε χώρους δουλειάς των στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών που θα καλούν τους πολίτες να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στον προσυνεδριακό διάλογο, όπως επίσης και να δημιουργηθούν επιτροπές στήριξης του κόμματος σε επίπεδο νομού.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το συνέδριο, η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος θα προτείνει να διεξαχθεί η συζήτηση σε τρεις θεματικές ζώνες: 1) Η Αριστερά στον 21ο αιώνα (περιλαμβάνει το κεφ. Α “Απολογισμός” και το κεφ. Β) “Το παρόν και το μέλλον”). 2) Το κόμμα (κεφ. Γ). 3) Προγραμματικές αιχμές (κεφ. Δ).

Τέλος, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για το καταστατικό είναι να γίνουν μόνο τρεις τροποποιήσεις (περιφερειακές επιτροπές, τμήματα, γυναικεία ποσόστωση) και η ριζική αλλαγή του καταστατικού να παραπεμφθεί σε Καταστατικό Συνέδριο το 2017, προκειμένου να επικεντρωθεί αυτό το συνέδριο στο θέμα των Θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα