ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματίζουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία…

“30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΛΕΕΙ Ο ΣΤ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ – Στον απόηχο των αντιδράσεων για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, που εκφράστηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη (ώρα 13:00), η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στην «ενδεικτική» ψηφοφορία που έγινε στην ΚΟ για το περιεχόμενο της συμφωνίας αρκετοί βουλευτές ψήφισαν «κατά» ή «λευκό».

Η ψηφοφορία έγινε διά ανατάσεως της χειρός. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα Νέα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με έκπληξη την ψήφο «κορυφαίας θεσμικής παράγοντος», υπονοώντας ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε «κατά». “Κατά”, σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισε και ο Π. Σκουρλέτης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε το «λευκό» και ο Στάθης Λεουτσάκος το «κατά», κάτι που επιβεβαιώνει την ευθεία διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Πάντως, μιλώντας στο Mega, o υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρηςεπιχείρησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις, λέγοντας μάλιστα για την κ. Κωνσταντοπούλου πως «δεν δημιουργεί πρόβλημα ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει διαφορετική άποψη». Εξάλλου, η βουλευτής Ραχήλ Μακρή δήλωσε στο Μega: «Εγώ δεν ψήφισα χθες γιατί είχα αποχωρήσει αφού ήταν δωδεκάωρη η συνεδρίαση της ΚΟ».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 και ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα επικυρωθεί η συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδηςδήλωσε:

«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς». Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε, πάντως, ότι ακόμη και στελέχη που δεν επικύρωσαν την συμφωνία στη συνεδρίαση της ΚΟ, θα υπερψήφιζαν εάν ερχόταν στη Βουλή.

Λεουτσάκος: Περίπου 30 βουλευτές δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία

Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ. Λεουτσάκος υποστήριξε ότι «ήταν μια ενδεικτική ψηφοφορία, δεν έγινε καταμέτρηση. Μπορεί να ήταν καμιά τριανταριά λευκά και κατά».

Ερωτηθείς αν ψήφισε υπέρ ή κατά της συμφωνίας ο κ. Λεουτσάκος απάντησε ότι «εγώ ήμουν στα αρνητικά της συμφωνίας, θα ήθελα κάτι περισσότερο, αυτό όμως είναι μια εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δ. Παπαδημούλης: Κανείς δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα