ΣΥΡΙΖΑ: Οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα

Προϊόν «δημιουργικής λογιστικής» χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος, το πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ για το οκτάμηνο.

Σχολιάζοντας ειδικότερα τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για «οφθαλμαπάτη», καθώς όπως επισημαίνει, «το υπουργείο κερδίζει 683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις, 2 δισ. ευρώ από τις

πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του κράτους σε οριακό σημείο και 800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι δαπάνες του ΠΔΕ, δηλαδή, οι δημόσιες επενδύσεις είναι μικρότερες κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου», με αποτέλεσμα «μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το υπ. Οικονομικών να κερδίζει συνολικά 2,1 δισ. ευρώ».

«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συνεχώς εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «μικροψυχία», καθώς δεν αναγνωρίζει την επιτυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα. Μόνο που η κυβέρνηση δεν αναζητά ουσιαστικό διάλογο για τα δημοσιονομικά, αλλά μόνο επαίνους. Αν ήθελε το πρώτο, δεν θα θόλωνε την εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα