ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είπαμε ποτέ για εσωτερικό δανεισμό – Κυβέρνηση και ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Γλέζου

Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να μη διαστρεβλώνει τις δηλώσεις τον Μανώλη Γλέζου.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

Σε σχετική ανακοίνωση

τονίζεται πως είναι εξοργιστικό «αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν».

Εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως για δεύτερη εβδομάδα δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου για «τον “διαπλεκόμενο” κ. Σαμαρά και για το “ψεύτικο πλεόνασμα”».

Την περασμένη Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη Ν.Δ. ένοχη σιωπή αναφορικά με το βιβλίο «Ανακτήστε αλλά τολμήστε» που εξέδωσε το 2013 ο κ. Κύρτσος και το οποίο -όπως κατήγγειλε- είναι αποκαλυπτικό για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά.

Παράλληλα, εγκάλεσε την «πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ» πως δεν θεώρησαν «είδηση άξια δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος» την επίθεση του κ. Κύρτσου κατά της κυβέρνησης τη στιγμή που συνιστά είδηση «το αν “έβηξε” το τάδε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ».

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να μας απαντήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας…

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των δηλώσεων Γλέζου, δήλωσε:

«Να μας απαντήσει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας: Αποδοκιμάζει ναι ή όχι τις απαράδεκτες αυτές προτάσεις για την ελληνική οικονομία; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Με κούρεμα καταθέσεων “απειλεί” ο Μ.Γλέζος – Φταίει η …ηλικία ή απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει;

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μ.Γλέζου για ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων πάνω απλό 100.000 ευρώ – εσωτερικός δανεισμός – προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα που θα προκύψουν εφόσον οι δανειστές δεν συμφωνήσουν με το …σκίσιμο των Μνημονίων, πολιτική που δηλώνει πως θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι “ευτυχώς που ο λαός δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γιατί θα άδειαζαν οι τράπεζες”, ενώ το ΠΑΣΟΚ είπε πως πρόκειται “για συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας. Με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα”.

Πολιτικοί αναλυτές διερωτώνται, αν αυτά που υποστήριξε ο κ.Γλέζος είναι …απότοκα της ηλικίας του απλώς, ή πρόκειται για δηλώσεις που εκφράζουν ουσιαστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην πρώτη περίπτωση, ουδέν σχόλιον. Στη δεύτερη, ορισμένοι επαναφέρουν το σενάριο που λέει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει εξουσία και κάνει αυτό που κάνει κάθε φορά που προηγείται σε δημοσκοπήσεις: Βάζει ένα στέλεχός του να ‘απειλήσει” με “καταθέσεις” ή με “επιστροφή στη δραχμή”.

Βόμβες Μ.Γλέζου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει χέρι σε καταθέσεις 100.000 ευρώ”! “Συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν μετανοήσουν”!

Σεβασμός στο παρελθόν του Μ.Γλέζου, ναι. Αλλά όταν ο Μ.Γλέζος κάνει δηλώσεις, εκφράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, για την πορεία της χώρας και μιλάει για εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή ότι θα μπει χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων εφόσον μας κοπούν οι δόσεις από τους δανειστές, ο σεβασμός δίνει τη θέση του στην οργή! Μεγάλο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, δημιουργείται και από άλλη δήλωση του Μ.Γλέζου, ο οποίος λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναιευπρόσδεκτοι σε μια κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον μετανοιώσουν για τα μνημόνια και αλλάξουν στάση!

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία”, ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις υποχρεώσεις του, αν σταματήσουν οι δόσεις των δανείων δηλώνει:

«Θα μπορέσει. Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία.Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Ο λαός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν θα παραδώσει τη χώρα στους ξένους τραπεζίτες, ούτε την πολιτική του ελευθερία στους Γερμανούς και την τρόικα. Όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει με την κυβέρνηση της Αριστεράς και θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!»

Ερωτηθείς για τον αναγκαστικό δανεισμό και το ακριβές ποσό του εισοδήματος στον οποίο θα γίνεται ο αναγκαστικός δανεισμός δηλώνει «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΝ…ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ!

“Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;”, διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος στην ερώτηση ποια κόμματα εννοεί σε μια πιθανή συνεργασία “πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους”, όπως τη χαρακτήρισε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν βλέπει για ποιο λόγο να μην συμβεί κάτι τέτοιο: “Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;”

Το μόνο κόμμα που εξαιρεί από μια μετεκλογική συνεργασία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ τονίζει πως παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν “ντέρμπι” ο ίδιος αισιοδοξεί για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως σημειώνει, έχει τους δικούς του δείκτες.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος σχολίασε: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

Η απάντηση του Γλέζου στον Κεδίκογλου
Στον κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε ο ίδιος ο κ. Γλέζος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο». Δηλαδή ο “εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο” – π.χ. 100.000 εισόδημα – έγινε” κατάσχεση καταθέσεων”!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει:

«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.
Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ. Γλέζου “Έξοδος” που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.
Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Μ.ΓΛΕΖΟΥ

«Μετά την επιστράτευση του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού δανεισμού, δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Φαίνεται συνεπώς ότι ακόμη και τώρα αυτές οι απόψεις κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση. Δηλαδή η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας. Με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας», επισημαίνει.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είπαμε ποτέ για εσωτερικό δανεισμό – Κυβέρνηση και ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Γλέζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα