ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Ωραία τα καταφέρατε…

Η  ημερομηνία για αποδέσμευση της δόσης στις 5 Δεκεμβρίου, πάει περίπατο. Οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους, Φινλανδοί και Ολλανδοί, μπλόκαραν τις αποφάσεις, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός – και τη μεγάλη αλήθεια – ότι το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ επιμένουν ότι χωρίς κούρεμα του επίσημου τομέα, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η ευθύνη για το ναυάγιο, δεν ανήκει στην πλευρά του ΔΝΤ,

καθώς ούτε “εταίρος” είναι, αλλά και δεσμεύεται από το καταστατικό του να μη  δανειοδοτεί χώρες όταν τα στοιχεία δείχνουν πως τα χρέη δε βγαίνουν.

Η ελληνική κυβέρνηση τώρα, ας ετοιμαστεί να ακούσει … τα εξ αμάξης από την αντιπολίτευση – και όχι μόνο – καθώς το κλίμα υπεραισιοδοξίας που καλλιέργησαν στελέχη της, δημιούργησε προσδοκίες που δεν είχαν βάση. Όπως φαίνεται, ότι δεν είχε βάση και αυτή η …παπαρολογία περί σκληρής διαπραγμάτευσης!  Δε νοείται διαπραγμάτευση όταν μόνο δίνεις , τίποτα δεν παίρνεις και… σε έχουν και στο περίμενε, παραπέμποιντάς σε από το ένα EUROGROUP στο άλλο.

Είναι πολύ κρίμα για τους Έλληνες, που σχεδόν αδιαμαρτύρητα (με διαδηλώσεις εννοούμε) δέχθηκαν τα σκληρά μέτρα, δέχθηκαν την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τώρα βλέπουν ότι ούτε καν η δόση με την οποία θα πληρωθούν οι δανειστές, δεν εγκρίνεται!

Αναμφίβολα, πρόκειται για πολιτική ήττα της ελληνικής πλευράς, η οποία θα πάρει άλλες διαστάσεις, αν και την ερχόμενη Δευτέρα δεν … αξιωθούν ΔΝΤ και Γερμανοί να εγκρλίνουν τα 44 δισεκατομμύρια τα οποία ούτως ή άλλως οφείλουν στην Ελλάδα, βάσει των δικών τους υπογραφών στο προηγούμενο Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα