Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Βασικός μέτοχος στην ΑΒΕΑ με 51%

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρείας Ανατολή (ΑΒΕΑ), της χανιώτικης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων ελιάς, εισήλθε η εταιρεία «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ», 100% θυγατρική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στην ΑΒΕΑ,

η «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ» καθίσταται βασικός μέτοχος κατέχοντας ποσοστό 51%.

«Η κίνηση αυτή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Κρήτης και ανάδειξης των υγιών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Συγκεκριμένα, μετά την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒΕΑ, η τράπεζα θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού επιχειρηματικού σχεδίου με στόχο την εξυγίανση της εταιρείας και την ανάδειξη των προϊόντων που αυτή παράγει και διαθέτει.

«Με την κίνησή μας να εισέλθουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒΕΑ στηρίζουμε οικονομικά και προωθούμε τον εκσυγχρονισμό της. Στόχος μας είναι τα προϊόντα της, τα οποία βασίζονται στην ελιά της Κρήτης, που η αξία της έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, να αποκτήσουν την θέση που τους αρμόζει», σχολίασε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης.

Original article: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Βασικός μέτοχος στην ΑΒΕΑ με 51%.

Keywords
Τυχαία Θέματα