Ένας Μπαρμπαρούσης έκανε μπάχαλο τη Βουλή

Με τις γελοιότητες Μπαρμπαρούση που μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής για το Σκοπιανό, κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας» η ουσία για μια ακόμη φορά χάθηκε και για μια ακόμη φορά όλοι έβαλαν εναντίον όλων.

Η Νέα Δημοκρατία

έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας» και η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την έντονη καταδίκη τους εξέφρασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενω με ομόφωνη απόφασή τους τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν στην πρόταση του Προέδρου της Νίκου Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Άρειος Πάγος: Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, . Αμέσως μετά και βλέποντας τις αντιδράσεις των βουλευτών, είπε τη φράση «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» (χώρος όπου θα υπογραφεί η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων), δείχνοντας έτσι ουσιαστικά και δίχως αμφιβολία ότι υφίσταται «ιδεολογική» κάλυψη σε πράξεις δολοφονικής βίας από το συγκεκριμένο χώρο.

Ο Μπαρμπαρούσης ανακαλεί τα όσα είπε για πραξικόπημα: Αυθόρμητη δήλωση που παρερμηνεύτηκε
Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις απαράδεκτες δηλώσεις του, την εντολή για άμεση εισαγγελική έρευνα, αλλά και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧρυσήςήΑυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσπαθεί με γραπτή δήλωσή του να πάρει πίσω τα όσα είπε.
Τώρα ανακαλεί τα όσα είπε και κάνει λόγο για αυθόρμητη δήλωση. Μάλιστα υποστηρίζει πως τα όσα είπε δεν είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα, ενώ υποστηρίζει πως τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

Δήλωση βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Νωρίτερα ο Ν. Μιχαλολιάκος με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και προφανώς μόλις διαπίστωσε ότι επρόκειτο να κινηθούν ακόμα και ποινικές διαδικασίες, προέβη σε πράξη διαγραφής του Μπαρμπαρούση, ενώ δήλωσε και πως όσα είπε είναι εκτός γραμμής του κόμματός του. Πρόκειται, ίσως, για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση εμφανίζει σημάδια υποχώρησης σε κεντρικό επίπεδο.

Τζανακόπουλος κατά Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή

Βουλή: Πυρ ομαδόν κατά της Χ.Α. μετά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Μπαρμπαρούση κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο Καμμένος και Κουβέλης

Γελοιότητες Μπαρμπαρούση στη Βουλή – Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο

Keywords
Τυχαία Θέματα