ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Παπαδημούλης, Σακοράφα, Βούτσης

«Αν τολμήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε», τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας»…

Αναφερόμενος στο θέμα των συνιστωσών, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και συμπλήρωσε πως θα συνεχίσουμε με τόλμη, με ενότητα και αισιοδοξία.
Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα τάχθηκε υπέρ της

σύστασης ενός ενιαίου κόμματος που θα κατοχυρώσει τη δημοκρατία των μελών του.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στους συνέδρους, αναρωτήθηκε αν «θα κατανοήσουμε ότι είναι ανάγκη η σύσταση ενός ενιαίου κόμματος και αν θα δουλέψουμε για να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατία των μελών».
Όπως είπε, το πιο σημαντικό είναι ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πρέπει να είναι καθαρός, συνακόλουθος με την ιστορία της Αριστεράς και τις ανάγκες του λαού μας.
Η ίδια ανακοίνωσε την απόφαση της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Όπως σημείωσε «υπάρχουν άξια, ικανά και συνεπή μέλη, τα οποία αξίζει να δοκιμαστούν».
Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «βρισκόμαστε σε συνθήκες διευρυμένου ταξικού πολέμου που ξεκινά από γεγονότα που ορισμένοι τα θεωρούν μικρές λεπτομέρειες όπως τη Βίλλα Αμαλία ή την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και οδηγεί σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις την άλλη εβδομάδα καθώς και σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις».
Ο κ. Βούτσης είπε ότι είμαστε στοχοποιημένοι και ως ΣΥΡΙΖΑ και ως άτομα προσθέτοντας ότι «είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα».
«Στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε μαζί με τον λαό ενώ την αφήγηση της νέας μεταπολίτευσης θα τη γράψουμε εμείς και θα τη σφραγίσει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης», υπογράμμισε.
Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο στόχαστρο γιατί ξέρουν πως κάθε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα τους πάει στο περιθώριο και θα φέρει τον λαό στην εξουσία».
Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημείωσε ότι «θέλουμε ένα μαζικό, πολυτασικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ανοικτό κόμμα ισότιμων μελών», πρόσθεσε πως «όταν θέλουμε να δώσουμε νικηφόρα αυτόν τον πόλεμο, συνιστά σπατάλη δυνάμεων η ύπαρξη αναχωμάτων και τα ερωτήματα “μήπως κινδυνεύσουμε”, “μήπως ενσωματωθούμε”, συμπληρώνοντας ότι “τα αναχώματα δεν μας χρειάζονται”».
«Εκείνο που μας χρειάζεται είναι να πυκνώσουμε τις γραμμές μας απέναντι στον αντίπαλο για να εμπνεύσουμε τον λαό μας», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα