ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ – Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

“Δε μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι. Προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Μπορούμε και τώρα να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και την ασφυξία. Να απαλλάξουμε την Ελλάδα από τη θηλιά

των δανειστών”, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

“Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε την ευθύνη να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Με αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες του. Τώρα για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα. Να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια”, επεσήμανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ”

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
-Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία. Ορισμένοι αμφισβήτησαν εάν μπορούσα να εκλεγώ πρόεδρος χωρίς ισχυρό μηχανισμό πίσω μου. Η ιστορία έδειξε πως για αυτό ακριβώς εκλέχτηκα. Όχι αρχηγός όχι της κλίκας, της καμαρίλας του παρασκηνίου. Αλλά αρχηγός ενός ανοιχτού και ευρωπαϊκού κόμματος. Αφήνουμε πίσω τις κακές πρακτικές, Παραγοντισμοί και φέουδα δε χωράνε τη Νέα Δημοκρατία, όπως την ονειρευόμαστε.

-Πολλοί πολίτες δυσπιστούν απέναντι σε εμάς. Ειδικά οι νέοι. Σήμερα τους ζητώ να μας ακούσουν και να δούνε τη μεγάλη αλλαγή που ξεκινάμε. Να ακούσουν το σχέδιό μας για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Θα δουν ένα κόμμα έτοιμο να αλλάξει πρώτα το ίδιο, για να αλλάξει μετά την Πατρίδα. Ένα κόμμα έτοιμο να συγκρουστεί. Και τότε θα έρθουν μαζί μας, για να φτιάξουμε μία πλατιά συμμαχία που θα πάει μπροστά την Ελλάδα.

–Η πίτα της οικονομίας συρρικνώνεται. Οι νέοι φεύγουν. Επιχειρήσεις κλείνουν. Τα νοσοκομεία είναι σε αποσύνθεση. Τα σχολεία υποβαθμίζονται. Αυτό που με κάνει να αγανακτώ είναι πως ο ελληνικός λαός έχει περιέλθει σε συλλογική κατάθλιψη. Αυτό είναι άδικο. Δίπλα στην οικονομική κρίση βιώνουμε την πλήρη απουσία του κράτους. Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της πρώτης φοράς Αριστερά μας έχουν γυρίσει πίσω.

-Μπορούμε και τώρα να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και την ασφυξία. Να απαλλάξουμε την Ελλάδα από τη θηλιά των δανειστών. Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να λείπει κανείς.

-Όσοι μένουν έξω από τη βάρκα της προόδου ή όσοι κωπηλατούν ανάποδα θα αισθανθούν τύψεις. Αλλά όσοι θα συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια θα αισθανθούν κάποτε υπερήφανοι.

Στασιμότητα και οπισθοδρόμηση ή κίνηση προς τα μπροστά. Θέλουμε μία Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης ή πρωταγωνίστρια στο στενό πυρήνα της; Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι έτοιμοι να κωπηλατήσουν μαζί μας για την έξοδο από την κρίση. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε οξυγόνο και να δώσουμε ρεαλιστική προοπτική ελπίδας. Αν βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, με δύσκολες αποφάσεις, το 2021 μπορούμε να έχουνε ανακτήσει το μεγάλο μέρος του εισοδήματός μας που χάσαμε από την κρίση. Να έχουμε καινούριο Σύνταγμα και η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όχι ως επαίτης. Αλλά ως ισότιμο μέλος.

Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία

“Η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά στην Ελλάδα του 2021. Πρόταση κοστολογημένη. Στηρίζεται σε στοιχεία. Δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις. Υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές μας και δεν περιορίζεται στην εφαρμογή των μνημονίων. Με δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία. Αυτά είναι τα πέντε άλφα της πρότασής μας”.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η επανεκκίνηση της ΝΔ είναι ο στόχος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 22-24 Απριλίου.

Το πρόγραμμα, τις βασικές καινοτομίες και τα αποτελέσματα από τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε για την κατάρτιση του καταστατικού της ΝΔ παρουσίασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενόψει της έναρξης του συνεδρίου, σήμερα Παρασκευή.

Με τον τίτλο «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας, για να βάλουμε τάξη την Ελλάδα», στη ΝΔ επισημαίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του για χτίσιμο της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή, επισημαίνοντας πως το καταστατικό είναι ένα «φρέσκο, επίκαιρο προϊόν διαβούλευσης με τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για δύο μήνες ζητήθηκε η άποψη των μελών του κόμματος για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει το κόμμα. Σύμφωνα λοιπόν με τα μέλη της ΝΔ:

67,4% πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη.61,6% πιστεύουν ότι η θητεία του προέδρου πρέπει να διαρκεί 5 χρόνια.36,6% πιστεύουν ότι πρέπει να διοργανώνεται Τακτικό Συνέδριο κάθε δύο χρόνια.45,3% πιστεύουν ότι ο αριθμός των συνέδρων πρέπει να είναι από 1.000 ως 2.000.67,7% πιστεύουν ότι ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής πρέπει να είναι μικρότερος.94,3% πιστεύουν ότι οι οργανώσεις βάσης πρέπει να συντάσσουν ψηφίσματα, ώστε αυτά να ψηφίζονται στην Πολιτική Επιτροπή.96,9 πιστεύουν ότι πρέπει να γίνονται διαδικτυακά δημοψηφίσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.50,2% πιστεύουν ότι πρέπει να καταργηθούν οι ποσοστώσεις σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στα συλλογικά όργανα της ΝΔ.49,5% πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να έχει επίσημες κομματικές υποψηφιότητες σε εκλογές για ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών.88,5% πιστεύουν ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν διαδικασίες για να έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.98,75 πιστεύουν ότι πρέπει να αξιολογούνται όλα τα κομματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης.67,5% πιστεύουν ότι η αξιολόγηση αυτή πρέπει να διεξάγεται κάθε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, την Παρασκευή ξεκινά ένα Συνέδριο διαλόγου με την κοινωνία, όπου για πρώτη φορά δίνεται ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες, επιστημονικούς φορείς, ανθρώπους της κοινωνίας, ακόμα και σε μη συνέδρους, ενώ τα μέλη του κόμματος έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες, προσθήκες επί του καταστατικού. Παράλληλα οι γραμματείες του κόμματος θα μπορούν να παρουσιάσουν το έργο και την δράση τους, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός αιρετών και ex officio μελών του συνεδρίου είναι ο ίδιος.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από δεκάδες ανθρώπους, πέραν των κομματικών, οι οποίοι είναι επιστήμονες, νέοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ευρωβουλευτές και μέλη Κοινοβουλίων άλλων χωρών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής όλη η «παραγωγή» του συνεδρίου έχει γίνει με πολύ μικρό κόστος και με «ίδια» μέσα, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των εθελοντών.

Keywords
Τυχαία Θέματα