Συνάντηση Τσίπρα με την Ισπανίδα Μπεατρίς Ταλεγόν, γνωστή για την κριτική της στον Γ. Παπανδρέου

Μια συνάντηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ισπανία. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί με τη γενική γραμματέα της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μπεατρίς Ταλεγόν η οποία προσφάτως «τα έψαλλε» εντόνως στους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν

σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Cascais της Πορτογαλίας για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η Μπεατρίς κατηγόρησε τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα και σοβαρή οικονομική κατάσταση λέγοντας συγκεκριμένα: «Είμαι έκπληκτη για το πώς σκοπεύουμε να προωθήσουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και από ηγέτες που φθάνουν με πολυτελή αυτοκίνητα», ενώ πρόσθεσε «αναρωτιέμαι αν μπορούμε πραγματικά να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες. Αν αισθανόμαστε πραγματικά το πόνο τους από εδώ, από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Καταλαβαίνουμε άραγε τι ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να δώσουμε αυτήν την εικόνα στον κόσμο;».

Η Μπεατρίς Ταλεγόν χωρίς να κομπιάσει, χωρίς να σταματήσει να κοιτά αυτούς στους οποίους απευθύνεται μίλησε ως εκπρόσωπος όλων των νέων ανθρώπων της γενιάς της, «αργότερα τα στόματά σας θα εκφέρουν πολλά λόγια όταν θα μιλούν για την ανεργία των νέων και θα πουν ότι ενδιαφερόσαστε πάρα πολύ για τη νεολαία. Όμως δεν ανησυχείτε καθόλου για μας. Είστε απλώς εδώ και δεν κρίνατε ότι χρειάζεται να ρωτήσετε την άποψή μας. Έχουμε πολλά να πούμε και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν τι σκέφτονται οι νέοι, γιατί είμαστε αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεών σας ή της αδράνειας σας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην Ισπανία είναι το εξής:

Πέμπτη 30.05

11:00_Συνάντηση με Συνδικάτα (CCOO και UGT). Ισπανική Βουλή

12:00_Δηλώσεις με τον Cayo Lara., επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.

12:30_Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα «La Izquierda Plural».

Παρασκευή 31.05

11:30_Συνέντευξη Τύπου με τον Cayo Lara.

12:15_Συνάντηση με κοινωνικά κινήματα (Platform of People affected by Mortgages, κ.α.)

16:00_Συνάντηση με την γ.γ. της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Beatriz Talegón.

17:00_Συνάντηση με τον π. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Josep Borrel.

19:30_Ομιλία με τον Cayo Lara. Συντονίζει η Paloma López, Υπεύθυνος Εργασίας του CCOO

Σάββατο 01.06

18:30_Πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Αναζητήσεις
μπεατρις ταλεγον
Τυχαία Θέματα