Συνάντηση αναλυτών του Citigroup με τη διοίκηση της Alpha

Έκπληξη θα προκαλέσει στον κλάδο εάν κάποια ελληνική τράπεζα αποτύχει στα stress tests της ΕΚΤ. Αυτό είναι το συμπέρασμα των αναλυτών της Citigroup, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Alpha Bank.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η διοίκηση της τράπεζας δεν

θέλει να δείξει υπερβολική αυτοπεποίθηση εν όψει του stress test.

Ανάμεσα στα σημεία που τονίστηκαν από τη διοίκηση της Alpha Bank στη συνάντηση με τους αναλυτές της Citigroup, είναι πως τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν πιο αυστηρά έναντι εκείνων της ΕΚΤ στο κριτήριο των ζημιών από τα δάνεια, καθώς στα πρώτα προσμετρήθηκαν οι ζημιές σε όλη τη διάρκεια των δανείων (lifetime losses), ενώ στη δεύτερη περίπτωση λαμβάνονται υπόψη οι ζημιές 3 ετών.

Σε ό,τι αφορά τις πρωταρχικές παραμέτρους που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ για τα stress tests της, η Citi σημειώνει πως αυτές δεν διαφέρουν ιδιαίτερα έναντι της ΤτΕ, αν και η ΕΚΤ είναι αυστηρότερη σε κάποιες υποθέσεις, όπως τα ποσοστά ανάκτησης των κόκκινων δανείων.

Η διοίκηση της Alpha Bank ενημέρωσε, επίσης, τους αναλυτές, ότι της ζητήθηκαν από την ΕΚΤ δυναμικά στοιχεία ισολογισμού, αν και παραμένει αβέβαιο το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία, με δεδομένο ότι τα stress tests γίνονται σε στατικά στοιχεία των τελών του 2013.

newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα