Συγχαρητήρια σε Α. Σαμαρά από τις ΗΠΑ – Τι είπε με Μπάιντεν στο τηλέφωνο

09:02 4/4/2014 - Πηγή: BankWars

Την αναγνώριση των ΗΠΑ για την οικονομική βελτίωση της χώρας και της διαφαινόμενη έξοδο από την κρίση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον κ. Σαμαρά:

«Ο κ. Μπάιντεν καλωσόρισε τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις της και δεσμεύτηκε διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία».

Ο κ. Μπάιντεν επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί πριν τις σημερινές εκδηλώσεις στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εν εξελίξει κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου και την ανάγκη να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Συζήτησαν, επίσης, τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια».

Original article: Συγχαρητήρια σε Α. Σαμαρά από τις ΗΠΑ – Τι είπε με Μπάιντεν στο τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα