«Σβήνει» τα σενάρια ανασχηματισμού η ΔΗΜΑΡ-Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με διαρροές στον τύπο μόλις κλειδώσει η επόμενη δόση φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό. Ωστόσο….διέψευσε τα σενάρια η ΔΗΜΑΡ. Περιμένει τις κινήσεις της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί πιθανό τον ανασχηματισμό.
Επομένως, σύμφωνα με τα σενάρια, δεν αποκλείεται μάλιστα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής (22-23 Νοεμβρίου) να πραγματοποιηθεί νέα

συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, ώστε να ληφθούν αποφάσεις. Σχετικά με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους» του Σαββάτου αναφέρεται ότι οι μόνοι σίγουροι για παραμονή τους είναι οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Δημόσιας Τάκης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.  Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, όπως του Τάσου Γιαννίτση, του Ν.Μπίστη και του Δ.Χατζησωκράτη. Στα νέα πρόσωπα που ακούγονται περιλαμβάνονται τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Φίλιππου Σαχινίδη, του Μάκη Βορίδη και του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης των ερευνών για πετρέλαιο και αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να είναι στο κυβερνητικό σχήμα.

Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ

Διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης, αλλά έκανε λόγο για ζήτημα συγκρότησης οργάνου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.  Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM τόνισε ότι «θέλετε εσείς και οι συνάδελφοί σας οπωσδήποτε ανασχηματισμός, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ατζέντα της ΔΗΜΑΡ και το λέμε όλη αυτή την εβδομάδα. Τώρα πια μπορώ να είμαι σαφής κι από πλευράς πρωθυπουργού, δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό που υπήρχε και έχει υπάρξει είναι να συγκροτηθεί ένα όργανο άτυπο ή τυπικό, που θα αναλάβει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου».

Ο  ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το πολιτικό αδιέξοδο των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων είναι προφανές, όπως και η απαθής παρακολούθηση των εξελίξεων από την ελληνική πλευρά. Η όποια της παρουσία εξαντλείται στη διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι κάθε μνημονιακή επιλογή για λιτότητα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και διάλυση του κοινωνικού κράτους,  θα γίνεται δεκτ, ενώ διαρροές στον ελληνικό τύπο κάνουν λόγο ότι η Κουμουνδούρου πιστεύει  ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Επίσης, ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του προς την τρικομματική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις και νομοθετεί ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αφορμή την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για θεσμικές παρεκτροπές, με βάση το γεγονός ότι εσχάτως έχουν εκδοθεί 11 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και δεκάδες υπουργικές αποφάσεις, ουσιαστικά κατά παράκαμψη του Κοινοβουλίου.

«Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζουν όσα δεν τόλμησαν να βά

Keywords
Τυχαία Θέματα