Στρεσογόνο το επάγγελμα του τραπεζικού – Δουλεύουν σε “κλίμα φόβου και πίεσης”

Ο φόβος των απολύσεων αλλά και οι επιθέσεις που δέχονται από εξοργισμένους πελάτες, οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων στις τράπεζες –και όχι μόνο των υψηλόβαθμων στελεχών.

Σύμφωνα με έρευνα του UNI Global Union, περισσότερο από το 80% των συνδικάτων των εργαζομένων στους τραπεζικούς και ασφαλιστικούς τομείς σε 26 χώρες, ανέφεραν πως η επιδείνωση της υγείας αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για τα μέλη τους τα τελευταία δυο χρόνια, με πολλούς από

τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε «κλίμα φόβου».

Περισσότερο από το ήμισυ των ενώσεων σε 16 χώρες από την Ευρώπη, τέσσερις από την Ασία και έξι από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ανέφεραν πως τα μέλη τους παραπονιούνται ότι υπό πίεση βρίσκεται και η προσωπική τους ζωή.

Σύμφωνα με την Lynn Mackenzie, την συγγραφέα της έκθεσης «Banking: The Human Crisis», οι τραπεζίτες στους «γυάλινους πύργους» του χρηματοοικονομικού τομέα κατηγορούνται ότι ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση, ωστόσο οι κατηγορίες επηρεάζουν και τους εργαζόμενους στα χαμηλότερα κλιμάκια.

«Οι τραπεζικοί υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν εξοργισμένους πελάτες, ορισμένες φορές σε καθημερινή βάση, οι ζωές των οποίων καταστρέφονται και κατηγορούν τις τράπεζες». «Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι managers των τραπεζών πιέζουν το προσωπικό να πετύχει στόχους πωλήσεων και επιδόσεων που πολύ συχνά δεν είναι ρεαλιστικοί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα