Στους δανειστές τα …ασημικά για 99 χρόνια – Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης… τώρα δικαιώνεται!

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (και η πολιτική του την περίοδο 1990 – 1992) , τώρα δικαιώνεται!

Στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το επονομαζόμενο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ”, περνούν οι κρατικές εταιρείες συγκοινωνιών ΟΑΣΑ, ΟΣΥ , ΣΤΑΣΥ , το ΟΑΚΑ,

τα ΕΛΤΑ και ο ΟΣΕ. (σ.σ. ο συνδικαλιστής Ανδρέας Κολλάς* τι να λέει άραγε;)

Χθες στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε από τη λίστα του Υπερταμείου τις εταιρείες : ΕΥΑΘ , ΕΥΔΑΠ , ΕΛΒΟ , Αττικό ΜΕΤΡΟ, Κτηριακές Υποδομές και ΔΕΗ! Ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε πως η ένταξη αυτών των ΔΕΚΟ στο Ταμείο είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Ουσιαστικά, το ελληνικό Δημόσιο εκχωρεί για 99 χρόνια τα πάντα όλα, ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, εκτός από αιγιαλούς, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοπους, περιοχές Natura, αρχαιολογικούς χώρους και … “λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής” όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ…

*Ο Ανδρέας Κολλάς ήταν ο στρατηγός του πολέμου κατά της πολιτικής Μητσοτάκη το 1992. Μαζί με μια ομάδα σκληρών συνδικαλιστών, όπως ο Σταμούλος του ΚΚΕ, αντέδρασαν με απεργίες εβδομάδων κατά της ιδιωτικοποίησης των αστικών λεωφορείων. Η μάχη εκτός από την αντιπαράθεση σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ εμπεριείχε και ατέλειωτη ταλαιπωρία για τους πολίτες, μέχρι ακρότητες με εξευτελιστικό ξεγύμνωμα όσων εργαζομένων στην τότε ΕΑΣ ήθελαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα των ιδιωτικών συγκοινωνιών.

Παρά τον πολύμηνο αγώνα η ιδιωτικοποίηση δεν άντεξε και το 1993 τα λεωφορεία (όπως και τα ελλείμματα) επέστρεψαν στο δημόσιο.

Λίγα χρόνια αργότερα πάντα με την ΠΑΣΚΕ ο κ.Κολλάς πέρασε στη ΓΣΕΕ. Με την έλευση του μνημόνιου εγκατέλειψε την ΠΑΣΚΕ και πέρασε στην ομάδα εκείνη των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είδαν με περισσή συμπάθεια τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ παρότι τελικά, λόγω των κομματικών αντιδράσεων έμεινε εκτός νυμφώνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα