ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΤΡΟΪΚΑ: ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ – ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

18:15 7/4/2013 - Πηγή: BankWars

Νέα συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος βγαίνοντας από τη μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα», αναφερόμενος προφανώς και στο σχέδιο του αρμόδιου υπουργού για τις μετακινήσεις στο δημόσιο, που προκάλεσε την κυβερνητική κρίση την Παρασκευή το βράδυ

μετά τις ανταλλαγές διαρροών από τους κ.κ. Μανιτάκη και Στουρνάρα.

Για το θέμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη με τους τροϊκανούς ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και υπήρξε συμφωνία να αντικατασταθούν με ισάριθμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ. Πάντως το πρόβλημα είναι ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα λόγω των αργών ρυθμών του δημοσίου.

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τη συζήτηση και για τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία επιμένει στην άμεση απομάκρυσνη των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης στην συνάντηση συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της συγχώνευσης των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank και της ανακεφαλαιοποίησής τους με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς αλλαγές το σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη παρά την μικρή καθυστέρηση στην συγκέντρωση των ποσών που απαιτείται από τους ιδιώτες μετόχους.

Η κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη στο συγκεκριμένο θέμα και απορρίπτει και την ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών αλλά και την αλλαγή του τρόπου διορισμού της διοίκησης του νέου ομίλου που θα προκύψει.

Προσέγγιση πάντως με τους δανειστές υπήρξε και στα άλλα ανοικτά θέματα της ρύθμισης των δόσεων για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες αλλά και στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2,7 δισ. για το 2013-14. Σε κάθε περίπτωση απορρίφθηκε η λήψη νέων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα