Στουρνάρας: Ασφαλές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τη Deutsche Bank

Ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εμφανίστηκε καθησυχαστικός στη σκιά της υπόθεσης της Deutsche Bank. «Το ελληνικό σύστημα είναι προστατευμένο, και το διεθνές. Έχουμε εργαλεία που δεν είχαμε λίγα χρόνια πριν»,

σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση γιατί πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε: «Είπαμε να τα λέμε σε τακτά διαστήματα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και τις τράπεζες.

Είπε ότι συζητήθηκε επίσης το θέμα για τα κόκκινα δάνεια και πόσο μεγάλη σημασία έχει για την οικονομία. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος δανειολήπτης το δάνειό του πριν αυτό πουληθεί σε funds τόνισε ότι «όλα προβλέπονται στον κώδικα δεοντολογίας στην ΤτΕ είναι στο χέρι των τραπεζών να πάρουν τις αποφάσεις για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες. Γι’ αυτό έχει σημασία να είναι κανείς συνεργάσιμος».

Αναφορικά με την αξιολόγηση είπε «περιμένω να κλείσει. Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Δεν έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο συζήτηση για τις εξελίξεις στην τράπεζα Αττικής τις οποίες χαρακτήρισε θετικές. «Η νέα διοίκηση έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας».

Τέλος, σημείωσε ότι η διαδικασία για τις διοικήσεις των τραπεζών έχει ξεκινήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα