Στον ανακριτή το ζευγάρι που κρατούσε την 4χρονη Μαρία

Στον ανακριτή Λάρισας απολογείται από το μεσημέρι το ζευγάρι των Ρομά που κρατούσε την 4χρονη Μαρία σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.

Σε βάρος των δύο Ρομά έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στην απολογία του το ζεύγος των Ρομά είχε πέσει σε σειρά αντιφάσεων, αν και ο συνήγορος τους είχε υποστηρίξει ότι η μικρή Μαρία υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε τη δυνατότητα να τη μεγαλώσει.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλούν

τα στοιχεία του υπ.Δικαιοσύνης, βάσει των οποίων οι δικογραφίες για κυκλώματα εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών ξεπερνούν τις 40, με τις περισσότερες εκ των οποίων να έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Kρήτη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβίβασε στη Βουλή το σχετικό έγγραφο στις 30 Αυγούστου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα