Στον ανακριτή η Χρυσή Αυγή – Αρχή με Κασιδιάρη – Καταπέλτης το κατηγορητήριο – Απολογούνται Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος

[UPD] Στον ανακριτή απολογούνται τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο Εισαγγελέας για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση.

Στις 14.30 έγινε η μεταγωγή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στα δικαστήρια

της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με την επιβολή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία τους στον ανακριτή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική, λόγω των φρονημάτων τους. Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πρώτος που ανοίγει τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ θα αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

Στο ίδιο κλίμα θα κυμανθούν και οι απολογίες Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Η. Κασιδιάρη

1. Παραχάραξη
2. Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
3. Πλαστογραφία
4. Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων
5. Ψευδής βεβαίωση, νόθευση
6.Εμπρησμός
7. Εμπρησμός σε δάση
8. Πλημμύρα
9. Έκρηξη
10. Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες
11. Πρόκληση ναυαγίου
12. Δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων
13. Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών
14. Ανθρωποκτονία από πρόθεση
15. Βαρειά σωματική βλάβη
16. Αρπαγή
17. Εμπόριο δούλων
18. Εμπορία ανθρώπωνω
19. Αρπαγή ανηλίκων
20. Ακούσια απαγωγή
21. Βιασμός
22. Κατάχρηση σε ασέλγεια
23. Αποπλάνηση παιδιών
24. Πορνογραφία ανηλίκων
25. Σωματεμπορία
26. Ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής
27. Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
28. Υπεξαίρεση
29. Ληστεία
30. Εκβίαση
31. Απάτη
32. Απάτη με υπολογιστή
33. Διευκόλυνση της παρανόμου εισόδου ή εξόδου ή της παρανόμου μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών.

Χρυσή Αυγή: Δεν στηριχτήκαμε ποτέ στο κρατικό χρήμα

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως έχει προ πολλού καταθέσει πρόταση Νόμου για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων των κομμάτων.

«Όσα χρήματα λάβαμε μέχρι σήμερα τα διαθέσαμε ως επί το πλείστον για την υποστήριξη απόρων και ανέργων συμπατριωτών μας» αναφέρει και προσθέτει: «Η Χρυσή Αυγή, που δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα, έχει ελεγχθεί πολλάκις από ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί καμία οικονομική ατασθαλία ή μυστική και παράνομη πηγή χρηματοδότησης. Κόντρα στον βρώμικο πόλεμο κράτους και παρακράτους θα συνεχίσουμε το πολύπλευρο κοινωνικό μας έργο, τα συσσίτια και τις δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς».

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής να της διατεθεί η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής προκειμένου να συνεδριάσει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Mέχρι στιγμής πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί η ώρα της συνεδρίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα