Στο παγκόσμιο συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Κέντρο Αειφορίας (CSE)

Σε ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια Συνέδρια για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συμμετείχε φέτος το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στην Ουάσιγκτον.

Με το θέμα Brands Taking Stands – The Long View, το φετινό 3ήμερο Συνέδριο 3BL Forum συγκέντρωσε περισσότερους από 70 ομιλητές και 300 συμμετέχοντες, ανώτατα στελέχη, εκπροσώπους επιχειρήσεων και στελέχη Εταιρικής Υπευθυνότητας από κορυφαίες εταιρίες

και οργανισμούς όπως IBM Foundation, AFLAC, PIRELLI, United States Chamber of Commerce, MSL, MGM Resorts International, Globescan, Nike, Bridgestone Americas, E-bay, Silicon Valley Community Foundation.

Στην ομιλία του ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) παρουσίασε τη συσχέτιση μεταξύ της έκδοσης Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας και βελτιωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων, βάσει της ετήσιας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE). Η ετήσια έρευνα έχει εξετάσει περισσότερες από 650 επιχειρήσεις στις Ην.Πολιτείες και στον Καναδά από το 2016, πολλές από τις οποίες ανήκουν στις Fortune 500. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η δημιουργία του Return on Investment (RoS) ενός ειδικού εργαλείου για τον υπολογισμό της άμεσης συσχέτισης μεταξύ των επιδόσεων στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η νέα Έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE), η οποία εξετάζει τις Τάσεις στις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Μη Χρηματοοικονομικών Στοιχείων στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας και οι 5 σημαντικές τάσεις θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) “The New GRI Standards Certified Training on Sustainability Reporting” στις 22-23 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα