Ευ.Τσακαλώτος: Στο νέο έτος η συμφωνία για το χρέος – Διαφωνία για τα κόκκινα δάνεια


ΛΟΝΔΙΝΟ: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος πριν τα Χριστούγεννα, λόγω των ισπανικών εκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, σε ομιλία με τίτλο «Economic blues: the left in government times» (Οικονομική μελαγχολία: η αριστερά σε κυβερνητικές εποχές), που εκφώνησε σε εκδήλωση

του London School of Economics.

Επισήμανε μάλιστα ότι “οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει «περίοδο χάριτος 15 – 20 ετών, η οποία θα επιστρέψει την έλευση μακροπρόθεσμων επενδύσεων».

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι απόλυτα ζωτικό να έχουμε μία καθαρή λύση, η οποία «θα επιτρέψει στους επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα για επτά, οκτώ και εννέα χρόνια».
Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με τους δανειστές της για τα κόκκινα δάνεια, ενώ τόνισε ότι σημειώνεται πρόοδος στα ζητήματα του φορολογικού, της διαφθοράς και της δημόσιας διοίκησης.Εκτίμησε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών θα είναι επιτυχημένη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Στο Λονδίνο ο Τσακαλώτος – Επαφές με ξένους επενδυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Επαφές με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕCOFIN. Οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με ξένους επενδυτές (17.00-19.00 τοπική ώρα) και θα είναι ομιλητής στο πανεπιστήμιο LSE με θέμα «Economic Blues: The left in government times» (20.30 τοπική ώρα).

Ο υπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα