Στο “κυνήγι” των αποδόσεων ο Bill Gross της Pimco – Επενδύει σε ελληνικά ομόλογα

Στα ομόλογα υψηλών αποδόσεων του ευρωπαϊκού Νότου, στρέφεται ο μεγαλοεπενδυτής και συνιδρυτής της Pimco, Bill Gross, ο οποίος στηρίζεται πλέον περισσότερο στα παράγωγα παρά στις αποδόσεις αμερικανικών ομολόγων από την αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Συγκεκριμένα, το Total Return Fund της Pimco, αύξησε πάνω από 50% τις τοποθετήσεις του σε ευρωπαϊκά ομόλογα

το β’ τρίμηνο του έτους, επενδύοντας 121 εκατ. δολάρια σε ελληνικά ομόλογα, 4,9 δις. δολάρια σε ισπανικά ομόλογα και 1,6 δις. δολάρια σε ιταλικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το το Bloomberg, η PIMCO πούλησε αμερικανικά treasuries ύψους άνω των 48 δις. δολαρίων το β’ τρίμηνο του έτους αντικαθιστώντας τα με futures αξίας 45 δις. δολαρίων. Τα συμβόλαια αυτά απαιτούν μία μικρή «προκαταβολή» απελευθερώνοντας έτσι ρευστό για τον Gross ώστε να επενδύσει σε τίτλους υψηλότερων αποδόσεων, όπως ομόλογα Βραζιλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.

«Πωλούν αμερικανικά ομόλογα για να αντλήσουν ρευστότητα και να επενδύσουν σε αυτά τα ομόλογα της περιφέρειας που έχουν μεγάλο spread σε σχέση με τα αμερικανικά treasuries”, σχολίασε ο Erik Schiller, διευθυντής της Prudential Fixed Income.

Keywords
Τυχαία Θέματα