Στην κορυφή της λίστας των συστημικά σημαντικών τραπεζών Citi και JPMorgan

Citigroup και JPMorgan σκαρφάλωσαν στην κορυφή της λίστας των 30 συστημικά πιο σημαντικών τραπεζών στον κόσμο, οι οποίες οφείλουν να κρατούν επιπρόσθετα κεφάλαια από το 2019 και μετά, προκειμένου να διατηρείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Το Reuters αναφέρει ότι οι οικονομίες της G20 συμφώνησαν μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση πως οι κορυφαίες τράπεζες

-των οποίων το μέγεθος και η πολυπλοκότητα σημαίνει πως αν πτωχεύσουν θα προκαλέσουν χάος στις αγορές- θα πρέπει να διατηρούν έξτρα κεφάλαια, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου που εμφανίζουν.

Βάσει της ετήσιας ενημέρωσης της κατάταξης που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), η Citi αντικατέστησε την HSBC στην πρώτη κατηγορία που προβλέπει μια επιπλέον επιβάρυνση 2,5% επί του κεφαλαίου, πέραν των παγκόσμιων ελάχιστων απαιτήσεων.

Η HSBC πέρασε στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία βρίσκονται οι Bank of America, BNP Paribas και Deutsche Bank και η οποία προβλέπει επιπλέον επιβάρυνση 2%.

Το FSB, η ρυθμιστική αρχή της G20, γνωστοποίησε ακόμη ότι η λίστα του με τις εννέα παγκοσμίως συστημικά σημαντικές ασφαλιστικές εταιρίες παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα