ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Γυρνάει το κλίμα – Θα νικήσουμε – Καμία συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

«Το κλίμα γίνεται και πάλι κλίμα αγώνα και νίκης. Πάμε καλά!». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα υποστηρίζοντας ότι «στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε».

Επανέλαβε ότι η «εντολή είναι να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της

δικαιοσύνης». Eθεσε ως στόχο τη μάχη με τη διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι. «Δεν είμαστε πια μόνο μια δύναμη μάχης, ιδεών, διαμαρτυρίας, κινημάτων. Αλλά και μια δύναμη έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα προς όφελος των πολλών. Μαζί με τους πολλούς».

Αποτιμώντας (και) τις νέες δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι «Πάμε καλά. Και δεν το δείχνει μόνο η λαϊκή αποφασιστικότητα, η μεταστροφή των πολλών που γίνεται φανερή σε κάθε μας βήμα. Ούτε μόνο το ρεύμα των πιο συντηρητικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών. Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις των αντιπάλων μας».

«Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται». Εκτίμησε ότι μόνος τους στόχος είναι «να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη. Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε! Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ! Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα