“Στην επίθεση εντός και εκτός συνόρων ο Σαμαράς με διπλό πλεονέκτημα”

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει βγει στην επίθεση εντός και εκτός συνόρων», αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg που μιλά για επιβεβαιωμένο πλέον τρίτο πακέτο στήριξης που θα λάβει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει ενδυνάμωση την ίδια ώρα που τα φώτα της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης επιστρέφουν στη χώρα από

όπου όλα ξεκίνησαν. Εχοντας συλλάβει ένα εθνικιστικό κόμμα και λέγοντας στην Ευρώπη πως οι περικοπές είναι εκτός πλάνων, ο Σαμαράς θέλει περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει δύο πλεονεκτήματα τα οποία δεν είχαν οι προκάτοχοι του όταν ξέσπασε η κρίση. Το πρώτο είναι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και το δεύτερο είναι ότι προβλέπει οικονομική ανάπτυξη το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007.

Στην κούρσα μετ’ εμποδίων του Σαμαρά, υπάρχει το ρίσκο να δημιουργηθούν επαναλήψεις των εντάσεων οι οποίες μαστίζουν την Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, επισημαίνει αναφερόμενο στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα