Πιέρ Μοσκοβισί: Τι συζήτησε με Σαμαρά, Βενιζέλο, Χαρδούβελη

[UPD] Η ελληνική οικονομία και τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως το ζήτημα του χρέους, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου

για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

Υπενθυμίζεται πως για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών της κυβέρνησης που θα συμμετάσχουν στις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι, την επόμενη εβδομάδα.

Ρευστότητα, ανάπτυξη και επενδύσεις συζήτησαν Μοσκοβισί – Χαρδούβελης

Γεύμα εργασίας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και υποψήφιο Επίτροπο της Κομισιόν, Pierre Moscovici, είχε νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι κ.κ. Χαρδούβελης και Moscovici συμφώνησαν ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις.

Για την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

Τις πολιτικές εξελίξεις σε Eλλάδα και Γαλλία συζήτησαν Βενιζέλος – Μοσκοβισί

Η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο με τον προτεινόμενο από τη γαλλική κυβέρνηση ευρωπαίο επίτροπο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες τους, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: “Ναι” Μοσκοβισί στην επιδότηση επιτοκίων στα δάνεια ελληνικών επιχειρήσεων

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί – Τι θα συζητήσει με Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόταση της Γαλλίας για θέση επιτρόπου στην Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Όλι Ρεν ως Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθεί, κατά πληροφορίες, τόσο το σχέδιο ανάπτυξης που προορίζεται να αντικαστήσει το μνημόνιο όσο και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα