Στη φυλακή και ο Γιάννης Μπέλτσιος – Ο συνεργάτης του Άκη και τα υποβρύχια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να προφυλακιστεί, καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής.

Έχει κατονομαστεί από πολλούς συγκατηγορουμένους του, όπως οι κ. Ματαντός, Αβατάγγελος και Ζήγρας, ως μέλος της κλειστής ομάδας που διακινούσε μίζες για τα εξοπλιστικά, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα αυτή, φέρεται

να μοίραζε τα χρήματα από τις κατασκευάστριες εταιρίες όπλων, σε πρόσωπα που λόγω των ιδιοτήτων και των θέσεων που κατείχαν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους τόσο στην επιλογή όπλων όσο και στην ταχύτερη σύναψη συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις προμήθειες.

Σύμφωνα πάντως με τους συνηγόρους του, δεν έχει βρεθεί καμία ροή χρήματος σε τραπεζικό του λογαριασμό, αμειβόταν κανονικά, όλα τα ποσά έχουν νομίμως φορολογηθεί, και εμπλέκεται μόνο από τις καταγγελίες άλλων συγκατηγορουμένων του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Μπέλτσιου, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, επί θητείας Τσοχατζόπουλου και Νομάρχης Καβάλας, ο κατηγορούμενος φαίνεται να εμπλέκεται μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα σε παράνομα χρήματα που συνολικά αγγίζουν τουλάχιστον τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η κατηγορία δε, της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων αφορά σύμφωνα με πληροφορίες ποσά που φθάνουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την περίοδο 2000 έως 2007.

Original article: Στη φυλακή και ο Γιάννης Μπέλτσιος – Ο συνεργάτης του Άκη και τα υποβρύχια.

Keywords
Τυχαία Θέματα