Στα κάγκελα και οι ταξιτζήδες! Οι συμφωνίες με την τρόικα θίγουν το καθεστώς σε ταξί και τουριστικά λεωφορεία

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα έρθουν οι συμφωνηθείσες με την Τρόικα ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, τόσο των επιβατηγών δημοσίας χρήσης (ταξί), όσο και των φορτηγών δημοσίας, αλλά και ιδιωτικής χρήσης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται:

Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης με άρση διαφόρων περιορισμών στις δραστηριότητές τους.Απελευθέρωση
της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού, ανάμεσα στα οποία δικυκλα και «γουρούνες».Άρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί.

Αυτό κυρίως που πυροδοτεί τις αντιδράσεις είναι ότι πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.

Επίσης, ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να εκτελούν έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί θα συνεδριάσει σήμερα για να καθορίσει τη στάση της. Είναι πάντως χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα»: Εάν δεν αλλάξουν οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο των ενοικιαζόμενων ΙΧ, θα έχουμε πόλεμο. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκληριστούν οι κλάδοι των ταξί και των τουριστικών λεωφορείων για χάρη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Original article: Στα κάγκελα και οι ταξιτζήδες! Οι συμφωνίες με την τρόικα θίγουν το καθεστώς σε ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα