Στ. Θεοδωράκης: Το μνημόνιο είναι νόμος, δεν σκίζεται – Ανεύθυνοι όσοι παίζουν με το νόμισμα

«Το μνημόνιο δε σκίζεται. Είναι μια σειρά από νόμοι», τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας πως θέση του κόμματός του, είναι «ευρώ πάσει θυσία».

Μιλώντας στο Real FM, τόνισε πως είναι ανευθυνότητα να παίζουν κάποιοι με το νόμισμα, ενώ πρόσθεσε πως όσοι το πράττουν είτε είναι παλαιοκομματικοί είτε κάποιοι που έχουν συμφέρον με τη δραχμή.

Για

τη Χρυσή Αυγή

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα τηλεοπτικά πάνελ, είπε πως «τη βρώμα, το λάθος ή τη βια δεν την κρύβεις από τους τηλεθεατές».

Θύμισε πως ο ίδιος είχε παρουσιάσει εκπομπή για το θέμα της Χρυσής Αυγής και απαντώντας στους επικριτές του, τόνισε πως οι δημοσιογράφος «μιλά και με το διάβολο» και αυτό που θα πρέπει να κρίνει ο ακροατής είναι τα ερωτήματα που θέτει.

Ο κ. Θεοδωράκης, είπε επίσης πως πρέπει οι πολιτικοί να μην παρεμβαίνουν στο έργο των δικαστικών αρχών λέγοντας πως «δεν θα αποφασίσει το πολιτικό σύστημα για το αν θα είναι στη βουλή ή όχι η Χρυσή Αυγή»

«Οι δικαστές, τα δικαστικά, οι πολιτικοί, τα πολιτικά και οι δημοσιογράφοι τις ερωτήσεις αν έχουν να τις κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον κατώτατο μισθό

Ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτημα ακροατή της εκπομπής, είπε πως και βέβαια δε θα ζούσε με 500 ευρώ, «ούτε και με τα 700». Είπε πως η λύση στο πρόβλημα είναι μια «δουλειές, δουλειές, δουλείες, για να υπάρχουν περιθώρια επιλογής».

Για τη μετανάστευση

Ο κ. Θεοδωράκης, είπε πως θέση του ποταμιού είναι πως η Ελλάδα πρέπει να έχει σύνορα κλειστά ενώ χαρακτήρισε «ανοησία» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «να φύγει» η ΦΡΟΝΤΕΞ από τη χώρα. Πρόσθεσε επίσης, πως είναι ντροπή το γεγονός πως δεν έχει δοθεί υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών που ζουν και πάνε σχολείο στη χώρα μας και χαρακτήρισε «λάθος» την κατάργηση της συμμετοχής των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τις Σκουριές

Δήλωσε πως χρειάζεται εθνική πολιτική για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Διερωτήθηκε μάλιστα τι θα συμβεί «αν βγουν στο δρόμο και πουν δε θέλουμε τα εργοστάσια», οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας και της Κοζάνης.

Original article: Στ. Θεοδωράκης: Το μνημόνιο είναι νόμος, δεν σκίζεται – Ανεύθυνοι όσοι παίζουν με το νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα