Ψηφίζουν Δήμα Ψαριανός και Λυκούδης – Περίεργη δήλωση Κουβέλη

«Αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θεωρήσω ούτε αποστάτη, ούτε αργυρώνητο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

είναι δεσμευμένοι από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες.

Σε ερώτηση για το αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε τυχόν εκλογές με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε με τη φράση «όλα ανοικτά». Ο κ. Κουβέλης και άλλα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου έχουν καταστήσει σαφές πάντως πως η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτονομία της.

Στο μεταξύ, δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν Σπ. Λυκούδης και Γ. Ψαριανίος. «Θα ψηφίσω για πρόεδρο», τόνισε στον Αθήνα 984 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Πρόσθεσε ακόμη πως πλέον η ΔΗΜΑΡ έχει καταστεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Λυκούδης: “Ψηφίζω Δήμα”

Ο Σπύρος Λυκούδης δεν περίμενε την Τετάρτη, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βγήκε χθες και δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες.

Η Κίνηση των Μεταρρυθμιστών της οποίας ηγείται ο Σπύρος Λυκούδης αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα και στην ομόφωνη απόφασή της προτείνει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών «που θα θέσουν φραγμό στη σημερινή πορεία των πραγμάτων, αρχής γενομένης από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, με παράλληλη συμφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για διενέργεια εθνικών εκλογών εντός του 2015».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Λυκούδης αναμένεται από σήμερα να αναλάβει πρωτοβουλία να συλλέγουν περισσότερες υπογραφές στο κείμενο των «8»

Οι Μεταρρυθμιστές προτείνουν τη δημιουργία εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος, την τροποποίηση του εκλογικού νόμου με κατάργηση ή τουλάχιστον μείωση από τις επόμενες εκλογές του μπόνους των 50 εδρών και αναδιάταξη – κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, καθώς και την έναρξη διαδικασιών συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο Σπύρος Λυκούδης με δήλωσή του στην εφημερίδα «Έθνος» καλεί και όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, που δηλώνουν στο παρασκήνιο ότι θα ψηφίσουν θετικά στην τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ, να το πράξουν από την πρώτη εκλογική διαδικασία. «Καλώ όσους ανεξάρτητους βουλευτές λένε ή προτίθενται να ψηφίσουν θετικά στην τρίτη ψηφοφορία να ψηφίσουν με τον ίδιο τρόπο και στις δύο προηγούμενες με στόχο την δημιουργία θετικού κλίματος», σημειώνει ο Σπύρος Λυκούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα