ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-1 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεχντί Αμπεΐντ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «ακρίτες» προηγήθηκαν με τον Τριάδη στο 13′, αλλά με δύο γκολ του Αμπεΐντ (20′, 54′) οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς και πήραν τους τρεις βαθμούς.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο γήπεδο με ενθουσιασμό και πήραν αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα

των φιλοξενούμενων. Η Ξάνθη, αντίθετα, στην πρώτη αξιόλογη αντεπίθεση που επιχείρησε άνοιξε το σκορ στο 13′ με πολύ ωραίο σουτ του Τριάδη από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μετά από γύρισμα του Βασιλακάκη.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν γρήγορη, καθώς στο 20′ ο Μέντες έβγαλε ωραία τον Ντίνα «στην πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και ο τελευταίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Αμπεΐντ, ο οποίος δεν αστόχησε προ κενής εστίας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 54′, με σκόρερ και πάλι τον Αμπεΐντ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Νάνο πάτησε την μπάλα στον Αλγερινό κι αυτός με πολύ δυνατό σουτ -και τη βοήθεια του δοκαριού- «νίκησε» για δεύτερη φορά τον Τσέμα.

Μετά το γκολ η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ισοφάριση, όμως το εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» του Μάνταλου στο 68′ έφυγε μακριά από την εστία του Κοτσόλη, ενώ στο 79′ ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» έχασε τη μπάλα σε ακίνδυνο σουτ του Τριάδη, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του, σώζοντας το κοντινό σουτ του Σολάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν ο Κλωναρίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον με τον Τσέμα, ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε και στη συνέχεια το σουτ του Αμπεΐντ κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Οι προσπάθειες της Ξάνθης στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν καρποφόρησαν, ενώ αντίθετα οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι (οριζόντιο) στο 89′ σε δυνατό σουτ του Ντίνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83΄ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (74΄ Δώνης), Κλωναρίδης, Ζέκα, Καρέλης (73΄ Πράνιτς), Αμπεΐντ, Νάνο, Ρισβάνης, Ντίνας.

ΞΑΝΘΗ : Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν (85΄ Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (73΄ Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίκας, Βάλλας, Ντιέ (57΄ Μάνταλος).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

- Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με νίκη στην Τούμπα τη χρονιά επικρατώντας του Λεβαδεαικού με 3-0. Ο «δικέφαλος» κράτησε τους επτά βαθμούς τη διαφορά από τον Ατρόμητο, και μείωσε στους δέκα από τον Ολυμπιακό.

- Ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη απέανντι στον Πανιώνιο με 1-0

- Στο 0-0 τα ματς ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ και ΚΑΛΛΟΝΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης (19:30).

Original article: ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-1 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα