ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Όλα τα αποτελέσματα – Τραγικός ο Παναθηναικός έχασε στην Κέρκυρα

Ο τραγικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 από την Κέρκυρα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο με την εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ο Ντένις Επστάιν με το πέναλτι-γκολ που πέτυχε στο 18΄ χάρισε στους

νησιώτες του πρώτο εφετινό τους «τρίποντο».

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός στο νησί των Φαιάκων. Η πρόβλεψη του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τη γκέλα με τον Λεβαδειακό «θα δείτε άλλον Παναθηναϊκό στη συνέχεια» όχι απλά δεν επαληθεύτηκε, αντίθετα οι «πράσινοι» παρά τα νέα πρόσωπα που είχαν στην ενδεκάδα τους (Χίλιεμαρκ, Μουνιέ) ήταν σαφώς χειρότεροι από τα δύο πρώτα ματς με Πλατανιά και Λεβαδειακό.

Εάν εξαιρέσει κανείς ένα 10λεπτο μετά το γκολ που δέχτηκαν, που έδειξαν κάποια σημεία ανάκαμψης μεσοεπιθετικά, στο υπόλοιπο διάστημα η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν κυριολεκτικά «εξαφανισμένη». Με τέτοιο πρόσωπο όχι απλά δε μπορεί κανείς στο τμήμα να μιλάει για τίτλο, αλλά ούτε καν να το σκέφτεται…
Μία φάση που δεν υπέπεσε στην αντίληση του διαιτητή Παπαδόπουλου και των βοηθών του σημάδεψε το ματς στο 11ο λεπτό, όταν ο Τσάβες ξέφυγε από τον Γρομητσάρη κι ενώ έμπαινε κατά μέτωπο προς το τέρμα ανατράπηκε από τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο ρέφερι του ματς δεν είδε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να υποδείξει την παράβαση και να στείλει στ΄ αποδυτήρια τον παίκτη των γηπεδούχων.

Εξι λεπτά μετά, όμως, ο Παπαδόπουλος είδε κανονικά το χέρι του Κουτρουμπή στην περιοχή και υπέδειξε σωστά το πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων», που μετέτρεψε σε γκολ ο Επστάιν στο 18΄. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 20΄ για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, με την προβολή του Παμλίδη να σταματά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και καθαρό μυαλό μετά το γκολ που δέχτηκαν, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσουν, αρχικά με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουτσιάνο (30΄) που έφυγε άουτ και στο 32΄ με το πλασέ του Χίλιεμαρκ που απόκρουσε στην έξοδο ο Γιαννακόπουλος και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Λουντ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με 10 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και τους παίκτες του Ουζουνίδη να μη μπορούν να βρουν ρυθμό στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο στην επανάληψη ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε. Παρά την κλασική ευκαιρία του Καμπέσας στο 79΄, τα λάθη σε όλες τις γραμμές των «πρασίνων» συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να φτάσει πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε και ο πιο αισόδοξος οπαδός της στη νίκη, στο ντεμπούτο του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο της.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ.Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79΄ Κόντος), Μπαλάφας, Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (69΄ Αρτυματάς)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67΄ Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61΄ Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46΄ Άλτμαν), Τσάβες.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Χωρίς να χρειαστεί καν να ιδρώσει η ΑΕΚ ξεπέρασε άνετα 4-0 το εμπόδιο της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και στρέφει πλέον την προσοχή της στην πρεμιέρα του Europa League, εναντίον της Ριέκα στην Κροατία (Πέμπτη). Ο Μάνταλος στο 4΄, ο Κλωναρίδης στο 34΄, ο Μπακασέτας στο 74΄ και ο Αραούχο στο 86΄ πέτυχαν τα γκολ που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, με 7 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές. Με 10 παίκτες αγωνίστηκε η ΑΕΛ σε όλο το β΄ ημίχρονο λόγω αποβολής του Αγκάνοβιτς στο 49΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ηταν μια από τις πιο εύκολες νίκες της ΑΕΚ από τη στιγμή της επιστροφής της στη Super League. Δύσκολο να θυμηθεί κανείς ένα ματς στο οποίο η Ενωση να απειλήθηκε λιγότερο, απ΄ότι στο σημερινό… Το «λιγότερο» πρακτικά δεν υπάρχει, αφού η ΑΕΛ… κατόρθωσε να κλείσει το 90λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια, έστω κι αν ένα εντελώς ακίνδυνο σουτ του Ρέντζα στο 42΄ καταγράφηκε από τη στατιστική υπηρεσία.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4΄ από φανταστικό γυριστό του Μάνταλου μετά από σέντρα του Μπακάκη. Στο 34΄ ο Λιβάγια με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή, άδειασε όλη την άμυνα της ΑΕΛ και έδωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην κενή εστία έγραψε το 2-0.

Στο 49΄ σταμάτησε να υπάρχει και το παραμικρό ενδιαφέρον όσον αφορά το νικητή της αναμέτρησης. Ο Αγκάνοβιτς χτύπησε με αγκωνιά τον Βράνιες και αποβλήθηκε, μόλις 160 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Παγκόσμιο ρεκόρ δεν είναι, αλλά σίγουρα μια θέση στις ταχύτερες αποβολές στην ιστορία, την… αξίζει.

Στο 74΄ ο Τάσος Μπακασέτας σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Μπόζοβιτς κι έτσι ο διεθνής μεσοεπιθετικός σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

Λίγο αργότερα, ο Σέρχιο Αραούχο έκανε την επανεμφάνισή του σε «παγωμένη» ατμόσφαιρα αφού το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι έχασε την σίγουρη αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ούτε δέκα λεπτά δεν χρειάστηκε, για να συναντήσει ξανά τα.. γνώριμά του δίχτυα τού ΟΑΚΑ, καθώς στο 86΄ από σέντρα του Αϊντάρεβιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Σχεδόν σε όλο το β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει το πόδι από το γκάζι, αφού τους δόθηκε και η (απρόσμενη) ευκαιρία να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει του ταξιδιού στην Κροατία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69΄ Μπακασέτας), Κλωναρίδης, Μάνταλος (81΄ Βλαχομήτρος), Λιβάγια (76΄ Αραούχο).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (78΄ Κριζμάν), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (46΄ Περόνε), Λεοζίνιο (46΄ Αγκάνοβιτς), Ναζλίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναιτωλικό, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι υπέστησαν την πρώτη βαθμολογική απώλειά τους στο πρωτάθλημα, προηγήθηκαν με το πέναλτι του Μασούντ στο 56΄, ενώ η ομάδα από το Αγρίνιο ισοφάρισε με τον Λόπες στο 67΄ και πήρε τον δεύτερο βαθμό της σε τρία παιχνίδια.

Χωρίς σπουδαίες φάσεις ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ στο 56΄ με τον Μασούντ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε σε ανατροπή του από τον Μόρα (1-0), ενώ η «απάντηση» του Παναιτωλικού ήρθε 12 λεπτά αργότερα: ο Ρόσα έκανε τη σέντρα και ο Λόπες με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1 στο 67΄. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Μπανανά, Βλάχος, Γκιοατά, Λάμπρου (72΄ Σπιριντόνοβιτς), Κόρμπος, Χατζισαφί, Μασούρας (80΄ Σαραμαντάς), Σαββίδης (46΄ Σιώπης), Μασούντ, Ντουρμισάι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Χαντάκιας (64΄ Ροντρίγκες), Ρότσα, Μπεχαράνο, Λόπες, Πάουλο (83΄ Μπράβο), Ρόσα, Κλέσιο, Ντίας (72΄ Μαρκόφσκι).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-1

Ο Μητρόπουλος «έσωσε την παρτίδα» για τον Λεβαδειακό. Με το γκολ του έμπειρου μέσου στο 90΄ ο Λεβαδειακός απέφυγε την ήττα από τον Πλατανιά (1-1), που μέχρι τότε κρατούσε το προβάδισμα με το τέρμα του Μπούντνικ στο 57΄.
Οι Χανιώτες έφτασαν μία ανάσα από την πρώτη εφετινή τους νίκη, αλλά στην εκπνοή του αγώνα οι Βοιωτοί κατάφεραν να σκοράρουν και να διατηρήσουν το αήττητο μετά από 3 αγωνιστικές, έστω κι αν έχουν ισάριθμες ισοπαλίες, οι δύο εντός έδρας.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, αλλά για μία ακόμη φορά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Σε δύο περιπτώσεις που οι Βοιωτοί έφτασαν με καλές προϋποθέσεις στα καρέ του Πλατανιά, στη μία ο Κοκκαλάς βρέθηκε σε σωστή θέση κι απομάκρυνε το σουτ του Γιακουμάκη, ενώ στην άλλη η προσπάθεια του Γιουσούφ από καλή θέση δε βρήκε στόχο. Η κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Πλατανιά, με την κεφαλιά του Καρυπίδη στο 12΄ να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Μεντί.
Οι Χανιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ γρήγορα στην επανάληψη. Συγκεκριμένα, στο 57΄ μετά από ατομική προσπάθεια του Ενσικουλού και την απόκρουση του Επασί στο πλασέ του επιθετικού του Πλατανιά, ο Μπούντνικ πήρε το «ριμπάουντ» κι άνοιξε το σκορ (1-0). Αν και η ομάδα του Ανιγκό δεν έδειχνε να έχει τα ψυχικά αποθέματα για να «γυρίσει» το ματς, εντούτοις στάθηκε τυχερή και στο 90΄ με τον Μητρόπουλο απέφυγε την ήττα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ.Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας (73΄ Μπελγκαζουανί), Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπραντάο, Γιακουμάκης (60΄ Σίλβα).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Ντικαμονά (31΄ Πριντέτα), Στάθης, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Πλιάτσικας, Πατράλης, Κοροβέσης (70΄ Γκρζέλτσακ), Ενσικουλού, Μπούντνικ (84΄ Δημούτσος).

ΔΕΥΤΕΡΑ στη Ριζούπολη, ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΟΚ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

—-Την «παρθενική» νίκη της στη Super League πανηγυρίζει η Λαμία, καθώς επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα τέρματα για την ομάδα από τη Φθιώτιδα σημείωσαν οι Όμο (6΄), Πίτι (25΄) και Βάντερσον (80΄), ενώ για τους Αρκάδες μείωσε ο Πασαλίδης στο 89΄.

—–Αν και καλύτερος ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, που έφυγε από το Περιστέρι με τον βαθμό της ισοπαλίας 0-0.

—Η Ξάνθη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη φετινή Super League, με την ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε στο 12΄ ο Ενγκελς στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ισοφάρισε ο Λισγάρας στο 43΄.

Keywords
σουπερ, παναθηναικος, κερκυρα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, σουπερ, super league, europa league, super, league, νέα, γκολ, τσαβες, εξι, νικη, ΑΕΚ, αελ, οακα, europa, ενωση, εμφάνιση, πανιωνιος, μαρινακης, δευτερα, απολλων, ΠΑΟΚ, λαμια, περιστερι, ξανθη, ολυμπιακος, ενγκελς, καθαρα δευτερα, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, βλαχοδημος, super league, νικητη, αελ, γκαζι, ηττα, μορα, νησι, οακα, παιχνιδια, πλαισιο, σμυρνη, στατιστικη υπηρεσια, τα νεα, φθιωτιδα, αγρινιο, αξιζει, αμυνα, απλα, απολλων, απωλεια, ατμοσφαιρα, ατρομητος, βλαχος, γκολ, γεγονος, γηπεδο, δευτερο, διαστημα, δειτε, διχτυα, δοκαρι, δοθηκε, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, ενγκελς, εμφάνιση, επρεπε, εστια, εφυγε, υπηρεσια, εικονα, ημιχρονο, ιωαννου, κινηση, κροατια, λαγος, λαθη, λεβαδειακος, μπανανα, μυαλο, νεα σμυρνη, νικη, ομαδα, ομο, γουαλας, πλιατσικας, ρεκορ, ριεκα, σαββιδης, σεζον, σεντρα, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμενα, συνεχεια, τασος, τμημα, τρια, τριπολη, φορα, χερι, super, ενωση, europa, league, μητροπουλος, μπαλαφας, ομαδες, παιχνιδι, πηγαδια, υπεροχη
Τυχαία Θέματα