Σώθηκαν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, σώζονται και οι θέσεις εργασίας σε Κύπρου, Λαϊκή – Υπό κυπριακό έλεγχο παραμένει η “Ελληνική”

Τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής περνούν σε ελληνικά χέρια μετα την συμφωνία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Με αυτό τον τρόπο σώζονται ΟΛΕΣ οι καταθέσεις στα καταστήματα αυτά καθώς και οι θέσεις εργασίας του προσωπικού. ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η “Ελληνική Τράπεζα” η οποία δεν μπαίνει στο πακέτο της συμφωνίας, άρα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΑΔΑ.

Οι καταθέσεις στην “Ελληνική Τράπεζα” είναι 300 εκ. ευρώ και η αγωνία τώρα μεταφέρεται για τους εργαζόμενους αυτής της τράπεζας στην Κύπρο καθώς η τύχη τους θα εξαρτάται πλέον από τις αποφάσεις που θα ληφθούν αποκλεισιτκά στην μεγαλόνησο.

Πλήρης επιβεβαίωση του πρωινού ρεπορτάζ του BankWars.gr:

Μέχρι σήμερα το απόγευμα η Κύπρος καλείται εξειδικεύσει τις οποιεσδήποτε εναλλακτικές προτάσεις της. Το σημαντικό: “Πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Μαρτίου”

Τι σημαίνει αυτό:

1. Καμία νομοθέτηση από τη Βουλή χωρίς την έγκριση τρόικας

2. Οι λύσεις στον τραπεζικό τομέα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, αλλά αυτές που “συνάδουν” με την απόφαση του Eurogroup.

Άρα, πρέπει να περιλαμβάνουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ της απόσχισης και πώλησης των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελληνική τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα