Σοκ στην τουριστική αγορά από το “κανόνι” του βρετανικού tour operator LowCostTravelGroup

Δύο “κανόνια” tour operators σε Μ. Βρετανία και Γερμανία απειλούν και την Ελλάδα.

Στη στάση πληρωμών που προχώρησε προ ημερών η Unister Holding, ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας, ήρθε να προστεθεί η χρεοκοπία του LowCostTravelGroup, του βρετανικού διαδικτυακού tour operator που είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά,

έχοντας κλείσει συμφωνίες με μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις κυρίως σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε επιχειρηματίες του τουρισμού, κάθε μεγέθους, οι οποίες είναι άγνωστο εάν θα εξοφληθούν. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν προλάβει να διακόψουν στη μέση της περιόδου τη συνεργασία τους, παρότι υπήρχαν σοβαρά σημάδια οικονομικών προβλημάτων του Βρετανού tour operator.

Χαρακτηριστικά, στη Ρόδο γίνεται λόγο για μεγάλες οφειλές σε ιδιαίτερα προβεβλημένα ξενοδοχεία και πολλοί πελάτες της εταιρείας απειλήθηκαν με έξωση. Και αυτό διότι, τα αεροπορικά εισιτήρια σε πλείστες περιπτώσεις είχαν (υποχρεωτικά) πληρωθεί, όχι όμως και τα έξοδα διαμονής των πελατών της εταιρείας. Στα Δωδεκάνησα και τη Ζάκυνθο πολλοί μικροξενοδόχοι έχουν υποστεί ζημία και αναζητούν τρόπο νομικής διεκδίκησης των οφειλών, χωρίς ορατά αποτελέσματα όμως.

Σε ανακοίνωσή της η Lowcosttravelgroup απέδωσε το λουκέτο στα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από το βρετανικό δημοψήφισμα, αν και, όπως σημειώθηκε, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είχε επιβαρυνθεί αισθητά προ καιρού, ενώ σε παραίτηση προ εξαμήνου είχαν οδηγηθεί και οι ορκωτοί ελεγκτές της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα