ΣΟΪΜΠΛΕ: Ξεκόβει τα περί κουρέματος από νωρίς…

Μήνυμα στήριξης αλλά και μια …προειδοποίηση φρόντισε να στείλει λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση.

Ξεκαθαρίζει λοιπόν, για να μην υπάρχουν …παρεξηγήσεις ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για κούρεμα στο ελληνικό χρέος.

Ο
υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε το γεγονός ότι ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» στις αγορές, θα προκαλούσε αναστάτωση στις αγορές. Ωστόσο, δεν απέκλεισε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά το 2020.«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» τόνισε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, απόδειξη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης εμφανίζουν θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτά τα μέτρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη και στην περίπτωση κοινωνικών αντιδράσεων.Δήλωσε ακόμη: «η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον μια καλύτερη οικονομική ανάπτυξη». Σχετικά με την τουριστική κίνηση φέτος επισήμανε ότι «η τρέχουσα τουριστική σεζόν είναι καλύτερη από την περσινή και θα ήταν κρίμα εάν γενικές απεργίες ή παρόμοιες ενέργειες έθεταν αυτή την εξέλιξη σε κίνδυνο».

Η Ελλάδα, είπε, «έχει βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγές της προς τρίτες χώρες, πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει μια υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση και δεν γίνεται αυτό να αλλάξει εάν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα προσαρμογής». «Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα», λέει στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε, «είναι να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. Οι προσπάθειες αποδίδουν και θα συνεχίσουν να αποδίδουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα