Σόιμπλε: “Σε καλό δρόμο η Γαλλία” – “Να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις”, συμπληρώνει ο Βάιντμαν

10:41 9/5/2013 - Πηγή: BankWars

Εύσημα στη Γαλλία για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες απονείμει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπερασπίζεται την απόφαση της Ε.Ε. να δοθεί στο Παρίσι περισσότερος χρόνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών του στόχων.

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Rheinische Post ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας είναι

σαφείς.

«Εάν εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης κριθεί αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, αυτό θα είναι επιτρεπτό», λέει ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως «η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, προειδοποιεί το Παρίσι να μην προχωρήσει στη χαλάρωση των προσπαθειών για τη δημοσιονομική του εξυγίανση.

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδες του ομίλου WAZ, ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας παραδέχεται ότι η Γαλλία μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό θα υπερβεί φέτος το 3%, σύμφωνα με την πρόγνωση της Κομισιόν.

«Αυτό δεν συνιστά περιστολή δαπανών», λέει ο κ. Βάιντμαν και προσθέτει: «Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη δεν επιτρέπεται να προβαίνουμε στη χαλάρωση των κανόνων, αλλά να τους εφαρμόζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Bundesbank υπογραμμίζει ότι η Γαλλία, εξαιτίας του ειδικού της βάρους, διαδραματίζει ρόλο υποδείγματος στην Ε.Ε.

«Ειδικά τώρα, που μας έχουν δοθεί αυστηρότεροι κανόνες για τη μείωση των ελλειμμάτων δεν επιτρέπεται να αμφισβητούμε την αξιοπιστία τους εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ευελιξίας που αυτοί προσφέρουν», υποστηρίζει ο κ. Βάιντμαν.

«Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι η εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική εξυγίανση», καταλήγει.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα