“Καρφιά” Β. Σόιμπλε για Γ. Βαρουφάκη: Οι δηλώσεις του πλήττουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

[UPD] Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε είπε σε βουλευτές του κόμματός του ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του πλήττουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αναφερόταν σε πρόσφατες συνεντεύξεις του κ. Γιάννη Βαρουφάκη, όπου ο υπουργός Οικονομικών επανάφερε το θέμα του κουρέματος για το ελληνικό χρέος.

Όπως δήλωσαν – ανωνύμως – βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος CDU στο πρακτορείο

Reuters, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ότι οι δηλώσεις Βαρουφάκη «πλήττουν την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων».

Τόνισε επίσης ότι εάν η Αθήνα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, τότε αυτή θα θεωρηθεί άκυρη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΣΟΪΜΠΛΕ: Ούτε ευρώ προκαταβολικά στην Ελλάδα! Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας

Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ προκαταβολικά, ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων αποτελεί η υλοποίηση όλων των όρων, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Σόιμπλε.

Και πρόσθεσε, πως δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα.

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος.

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η απόφαση για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δεν ήταν εύκολη.

“Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για εμάς,, αλλά ούτε και για την ελληνική κυβέρνηση επειδή είχαν πει στον κόσμο κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική τους εκστρατεία” δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: “Το θέμα είναι τώρα εάν μπορεί να πιστέψει κανείς τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν κατανοητές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα