ΣΟΪΜΠΛΕ: Να είναι σύννομος με τις συνθήκες της Ε.Ε. ο μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών

16:02 9/7/2013 - Πηγή: BankWars

“Θα ζητούσα από την Κομισιόν να είναι πολύ προσεκτική στην πρόταση της για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης (τραπεζών) και να τηρήσει τα όρια της ευρωπαϊκής συνθήκης” ανέφερε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β. Σόιμπλε σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Η Γερμανία είναι έτοιμη για τροποποιήσεις στην συνθήκη, αλλά από την στιγμή που δεν έχουν γίνει, πρέπει να τηρήσουμε την συνθήκη” υπογράμμισε σύμφωνα με το MNI

ο κ. Schaeuble.

Η τοποθετηση Ολι Ρεν

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν προσπάθησε σήμερα να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά για μια πρόταση από το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ για ένα ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης, μετά από τη νέα προειδοποίηση από τη Γερμανία.

Μιλώντας μία ημέρα πριν από την παρουσία της πρότασης από την Κομισιόν, η οποία στόχο έχει να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή υπηρεσία για να επιβλέπει τις αναδιαρθρώσεις τραπεζών ή την εκκαθάριση αυτών, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι «η πρόταση της Κομισιόν θα είναι τόσο μετρημένη όσο και φιλόδοξη, επιτρέποντας στην Ευρώπη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δημιουργίας μιας πλήρους και πειστικής τραπεζικής ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα