Σόιμπλε κατά Ντράγκι για τα χαμηλά επιτόκια – “Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη”

Χρειάζονται περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκινήσουν να μειώνουν τα «αβάστακτα υψηλά χρέη» τους προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικά στα εξωτερικά σοκ, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, μια ημέρα πριν οι Γερμανοί βουλευτές “ανακρίνουν” τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι για τη χαλαρή νομισματική πολιτική

του. Ο Β.Σόιμπλε σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι είναι πολύ χαμηλά και αποτελούν αιτία σοβαρής και βάσιμης ανησυχίας.
«Θα μπορέσουμε να αφήσουμε αυτή τη φάση χαμηλών επιτοκίων πίσω μας μόνο εάν έχουμε περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη», ανέφερε ο ίδιος.
«Δεν θα το επιτύχουμε αυτό εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε σε παλαιά μονοπάτια με νέα χρήματα, αλλά μόνο εάν αλλάξουμε πορεία» είπε χαρακτηριστικά.
Η ΕΚΤ έχει προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων τα τελευταία χρόνια και έχει διοχετεύσει πάνω από ένα τρισ. ευρώ στην οικονομία μέσω αγορών περιουσιακών στοιχείων, αλλά η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι μέτρια και ο πληθωρισμός λίγο πάνω από το μηδέν, πολύ κάτω από το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα