Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια για την επιστροφή στις χρηματαγορές

Σε γραπτό του μήνυμα, στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές».

Συγκεκριμένα, ο κ. Schaeuble αρχικά τόνισε στο μήνυμά του ότι η ευρωζώνη έχει παράσχει οικονομική βοήθεια

σε χώρες τις ευρωζώνης από το 2010 προκειμένου να τους δώσει χρόνο ώστε να εφαρμόσουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψουν στις αγορές έχοντας ισχυρότερη θέση, ενώ το σκεπτικό των προγραμμάτων βοήθειας είχε σωστή προσέγγιση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετά εμπόδια να ξεπεράσει στη διαδρομή της προς τις αγορές. Τώρα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν εδώ και θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις που παραμένουν ακόμα. Η ανεργία μειώνεται σταδιακά και οι τεράστιες κενά του προϋπολογισμού της έχουν εξαφανιστεί.

«Η μαγική λέξη είναι “εμπιστοσύνη”», ανέφερε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, μετά από καθυστέρηση έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί αποτελεί τον καλύτερο δρόμο προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα ξανά στα πόδια της, όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια, συνέχισε. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν τη βάση ώστε να κατασεί το κράτος πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τις ιδιωτικές επενδύσεις, την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσων εργασίας και ανοίγουν τις προοπτικές για το μέλλον. Όπως τόνισε, είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Καταλήγοντας στο μήνυμά του, ο κ. Schaeuble εξήρε τις επαφές πραγματοποιούνται μέσω του συνεδρίου.«Για αυτό το λόγο, το συνέδριο όπου συμμετέχετε σήμερα είναι τόσο σημαντικό. Γιατί συνεισφέρει στη δημιουργία θετικής δυναμικής για την Ελλάδα, φέρνοντας τις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις πιο κοντά.», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, χρειαζόμαστε εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες τέτοιες επαφές, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και πως οι επαφές που θα γίνουν με αυτό τον τρόπο θα οδηγήσουν σε παραγωγικές συνεργασίες και σημαντικές επενδύσεις που θα ωφελήσουν όλες τις πλευρές.

«Είμαι ικανοποιημένος που το αρμόδιο τμήμα του Economist σε συνεργασία με το Ελληνο – Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν αυτό το Συνέδριο. Εύχομαι σε όλους όσους παίρνουν μέρος μια παραγωγική και ενδιαφέρουσα συζήτηση και καλή επιτυχία», σημείωσε κλείνοντας το γραπτό χαιρετισμό του προς το συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα