Σκουρλέτης: Ακραίες πολιτικές δυνάμεις και ο Σόιμπλε υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης

10:59 4/2/2017 - Πηγή: BankWars

«Έχουμε μπορέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, να κάνουμε πολλά πράγματα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απόψε στην Ναύπακτο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «είμαστε σε μία στιγμή, όπου η ανάπτυξη δεν είναι μία ευχή, ή μια αβέβαιη εκτίμηση, δηλαδή κάτι το οποίο

απλώς θα θέλαμε, αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει πραγματικότητα». Όμως, σε αυτό το σημείο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ακραίες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο κ. Σόμπλε και το ΔΝΤ υπονομεύουν αυτές τις προσπάθειες».

‘Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, «γνωρίζουν και οι ίδιοι, τα έχουν πει, ότι οι δικές τους συνταγές έχουν αποτύχει». Μάλιστα τόνισε ότι «μόνο λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας που θέλουν την χώρα μας να παραμένει καθηλωμένη κάτω από τα δεσμά του μνημονίου, μπορούν να εξηγήσουν την δικιά τους σήμερα απαίτηση για επιπλέον μέτρα», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «είναι δέσμιοι της δικιάς τους ρητορικής και υπόλογοι στις δικές τους κοινωνίες ». Ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, προφανώς η Ελλάδα, που έχει υποστεί πολλά, μπορεί να είναι το πρώτο θύμα, αλλά θα είναι συνολικά και η Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «μία Ευρώπη με βάση την γερμανική συνταγή δεν έχει μέλλον και μία Ευρώπη στο δρόμο της ακραίας λιτότητας είναι αβέβαιο αν θα υπάρχει στο ορατό μέλλον».

Σε αυτό το σημείο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η δικιά μας προσπάθεια πηγαίνει μαζί με εκείνη όλων των ευρωπαίων εργαζομένων, των ευρωπαϊκών λαών, που ακριβώς αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αλλάξει αυτός ο μονόδρομος της λιτότητας που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε κατά πόσο το αντιλαμβάνονται σήμερα αυτό οι πολιτικές δυνάμεις, για να προσθέσει ότι «για πρώτη φορά ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας έχει αρχίσει και επανατοποθετείται, πάνω σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, με δηλώσεις σκέψεις και ερωτήματα, τα οποία θέτουν το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει σήμερα έτσι η Ευρώπη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα