Σκληρή γραμμή από τη Φέκτερ για το ελληνικό χρέος – Εκλογές στην Αυστρία στις 29 Σεπτεμβρίου

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος μνημονίου δανεισμού της πριν μπορέσει να ελπίζει ότι θα της χορηγηθεί επιπλέον διεθνής βοήθεια, διεμήνυσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, κυρία Μαρία Φέκτερ, υιοθετώντας σκληρότερη γραμμή πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στη χώρα.

«Πριν φθάσουμε στην περαιτέρω

βοήθεια, ασφαλώς θα απαιτήσω να υπάρξει συμμόρφωση προς τους όρους του (σημερινού προγράμματος)», δήλωσε η κυρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η κυρία Φέκτερ απέφυγε να κάνει σχόλια για το ενδεχόμενο μέγεθος ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας ωσότου η διεθνής τρόικα των πιστωτών της (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) λάβει στοιχεία από την αξιολόγηση της εκτέλεσης του σημερινού μνημονίου, σημειώνοντας πως η Αθήνα υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού στόχου να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλεπόταν να υλοποιήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε προ ημερών ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ περί του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 11 δισ. ευρώ για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό το οποίο αναμένεται να ενσκήψει ως το 2015 δεν του φαίνεται «εντελώς εκτός πραγματικότητας».

Η Φέκτερ απέφυγε να σχολιάσει αυτή την εκτίμηση, ή να αποκαλύψει εάν η Βιέννη θα αποδεχόταν ή όχι μια ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας με τη συμμετοχή του κρατικού τομέα. «Δεν πρόκειται να σχολιάσω επ’ αυτού διότι πρόκειται περί φαντασιώσεων για κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή», είπε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα