Σκηνικό θρίλερ στην οικονομία – Τι “παίζεται” μέχρι το τέλος του μήνα

Σκηνικό θρίλερ με καταιγίδες στην Οικονομία. Στην εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα:

– Προ των πυλών βρίσκονται φόροι 5 δισ. ως τα τέλη του έτους, καθώς μέσα στον Οκτώβριο πρέπει να πληρωθούν μαζί με τις δόσεις φόρου εισοδήματος, τα νέα εκκαθαριστικά για ΕΝΦΙΑ, οι πιο «αλμυρές» δόσεις ρυθμίσεων χρεών εξ αιτίας της αύξησης του επιτοκίου και ο αυξημένος ΦΠΑ.

-Αναμένονται αποφάσεις για τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς μέχρις στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα.

-Ετοιμάζονται τα επόμενα προαπαιτούμενα για τέλη κυκλοφορίας, φορολογία μισθών και ενοικίων, κατάργηση φοροαπαλλαγών κλπ.

– Αναμένεται ξεκαθάρισμα στη σύγκρουση κυβέρνησης – Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά την απόφαση να ζητηθιεί η παραίτηση της Κατερίνας Σαβαίδου, εξ αιτίας ποινικών διώξεων π[ου έχει ασκήσει εναντίον της η δικαιοσύνη.

-Έρχονται στην Αθήνα η Ντάλια Βελκουλέσκου απεσταλένη της Κριστίν Λαγκάρντ με το επιτελείο του κουαρτέτου.

-Έρχεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για τους πλειστηριασμούς σε βάρος δανειοληπτών και την διαχείριση κόκκινων δανείων σε ξένα distress funds.

-Συζητιέται και μάλλον αποφασίζεται ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ από μισθωτούς με μισθό πάνω από 2000 ευρώ και από ελεύθερους επαγγελατίες υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Τέλος, φθάνει στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ, στον οποίο η κυβλερνηση στηρίζει πολλά τόσο για τη ρύθμιση του χρέους, όσο και για τις επενδύσεις και τις νέες μπίζνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα